'Oscar-boef' Will Smith nu al getipt als Oscar-winnaar na eerste trailer van film 'Emancipation' News
'Oscar-boef' Will Smith nu al getipt als Oscar-winnaar na eerste trailer van film 'Emancipation'
News

'Oscar-boef' Will Smith nu al getipt als Oscar-winnaar na eerste trailer van film 'Emancipation'

Het kan snel gaan in een mensenleven… Nog niet zo lang geleden werd Will Smith (54) uitgespuwd door alles en iedereen, nadat hij tijdens de Oscar-uitreiking Chris Rock een klap verkocht. Nu wordt hij zowaar getipt als mogelijke…. Oscar-winnaar. De trailer voor zijn nieuwste film ‘Emancipation’ is dan ook veelbelovend.

Emancipation verschijnt op 9 december op Apple TV, nadat het project aanvankelijk was uitgesteld na Smith’s ‘ecapades’ tijdens de Oscars. De film is gebaseerd op het ware verhaal van een zwarte slaaf (gespeeld door Smith) die ontsnapt van een plantage in Louisiana in de jaren 1860 om naar het noorden te reizen en de wapens op te nemen in het leger van de Unie tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Smith weigerde eerder nog de hoofdrol in de Tarantino-prent Django Unchained omdat hij niet geassocieerd wilde worden met een film over slavernij.

Eerdere rol als slaaf geweigerd

Hij vertelde GQ in 2021 dat hij liever rollen aanneemt die 'black excellence uitbeelden', en sloeg daarom het bod van Tarantino af. Maar over Emancipation zei Smith aan The Guardian het volgende: "Dit is een film die gaat over liefde en de kracht van zwarte liefde, en dat is iets waar ik me wel goed bij voel. Het is een verhaal over hoe zwarte liefde ons onoverwinnelijk maakt." Maar één ding is wel al zeker: als Smith volgend jaar bij de Oscars genomineerd wordt of de hoogste onderscheiding krijgt, zal hij er zeker niet bij zijn om die persoonlijk in ontvangst te nemen.

Meer dan één Oscar?

De Academy besliste in april dat Smith een decennium lang de ceremonie niet mag bijwonen vanwege het akkefietje met Chris Rock op het podium, vlak voordat hij de Oscar voor beste acteur won voor zijn rol in King Richard. Doordat Apple TV Emancipation in december op het scherm brengt, zal Smith de sluitingsdatum voor nominaties voor de Academy Awards van 2023 halen. Dit is meteen ook goed nieuws voor de regisseur van de film, Antoine Fuqua, die stilletjes hoopt op meer dan één Oscarbeeldje.

Over Smith zei Fuqua trouwens het volgende aan Deadline: "Will Smith is een geweldige vent. Ik was een paar jaar bij hem om deze film te maken. Hij is een geweldig persoon, een geweldige partner en hij heeft geweldig werk geleverd met deze film. Maar Chris Rock is ook een goede vent, ik ken hem goed. Ik bid gewoon dat het goed komt voor hen als vrienden, en dat we verder kunnen.” Hieronder kun je de trailer van Emancipation bekijken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties