Oud maar goud: deze zussen zijn de oudste sekswerkers van Amsterdam en plezierden 335.000 mannen News
Oud maar goud: deze zussen zijn de oudste sekswerkers van Amsterdam en plezierden 335.000 mannen
News

Oud maar goud: deze zussen zijn de oudste sekswerkers van Amsterdam en plezierden 335.000 mannen

Oud wil daarom niet per se zeggen 'versleten'... Nee, oud is soms gewoon goud! En daarom gaan we vanaf nu in de rubriek 'Oud maar goud' regelmatig eens een Clint-artikel vanonder het stof halen dat destijds voor net geen meltdown van onze website en Facebook-pagina zorgde. Beginnen doen we met de twee bijzondere zussen Louise en Martine Fokken. What's in a name...

Meer dan 335.000 mannen geplezierd

Maak kennis met de tweelingzussen Louise en Martine Fokken. Twee Hollandse dames, ver in de 70, die bijna hun hele leven achter een raam stonden of zaten als prostituees in Amsterdam. Enkele jaren geleden werden de zussen uitgeroepen tot oudste sekswerkers ooit in Amsterdam. Hun verhaal is best uniek te noemen en er werd zelfs een korte documentaire over hen gemaakt. De twee dames hebben samen meer dan 100 jaar ervaring als sekswerker en zouden naar verluidt zeker 335.000 mannen hebben geplezierd. Louise vertelde aan de Britse Guardian hoe ze in de seksindustrie gerold is: "Ik werd geslagen door mijn man toen ik een jonge twintiger was. Hij zei dat ik geld moest verdienen, anders zou hij me verlaten. Ik had kinderen en was verliefd op hem dus ik had geen andere keuze."

Samen trio's doen

Wanneer Louise ontdekte dat haar tweelingzus financiële problemen had, besloot ze om haar te helpen. De twee zussen begonnen eerst als poetsvrouw in een bordeel, maar toen enkele mannen hen aanboden om te betalen voor seksuele pleziertjes werd er al snel een stap verder gegaan: "We begonnen als zussen trio's te doen en dat was best populair. Dat is uiteindelijk ook hoe we beland zijn in hetzelfde bordeel."

Oud maar goud: deze zussen zijn de oudste sekswerkers van Amsterdam en plezierden 335.000 mannen

De grote vraag die iedereen altijd stelt, is hoe de dames toch nog altijd zoveel klanten hadden, ook op latere leeftijd? De concurrentie op de Amsterdamse wallen is immers gigantisch en veel heren verkiezen jongere vrouwen. Martine bijvoorbeeld, was zeer geliefd bij een specifiek publiek omdat ze zich specialiseerde in 'bondage' voor oudere mannen. En ze zei ook: "We kennen alle trucjes en we weten wat ze willen. We weten hoe we met onze klanten moeten praten en hoe we ze kunnen laten lachen."

Aasgieren en georganiseerde criminaliteit

De twee zussen zeggen dat ze van niks spijt hebben en verzamelden heel wat goede herinneringen in hun 'sekscarrière'. "Dit is wat we kunnen en kennen. Als we dit niet hadden gedaan, wat hadden we dan anders moeten doen? Dit is ons leven" zeggen ze.

Als je hoopt om Louise en Martine nog achter een Amsterdams raam te zien zitten of staan, moeten we je teleurstellen. De zussen hebben er enkele jaren geleden de brui aangegeven wegens wat 'fysieke ongemakken'. Toen zij stopten, was de seksindustrie in Amsterdam ook lang niet meer wat het geweest was. Daarover vertelden de zussen: "Vroeger kon de hele familie van ons inkomen leven. Tegenwoordig komen de belastingen langs en moet je gigantisch veel geld afgeven. Het is nu vooral beter voor pooiers en buitenlanders, maar niet voor de Hollandse meisjes. Sinds 2000 kwamen de aasgieren, georganiseerde criminaliteit."

Hieronder kun je een stukje uit de boeiende documentaire over deze twee gepensioneerde prostituees bekijken.

28 claps
5 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties