Plassen mannen nu liefst zittend of staand? Onderzoek onthult verrassende voorkeur News
Plassen mannen nu liefst zittend of staand? Onderzoek onthult verrassende voorkeur
News

Plassen mannen nu liefst zittend of staand? Onderzoek onthult verrassende voorkeur

Uit een recent onderzoek is gebleken dat een opmerkelijk aantal mannen de voorkeur geeft aan zittend plassen. Onverwacht, toch!? YouGov voerde het onderzoek in dertien landen uit om de plasgewoonten van mannen te onderzoeken.

Blijkbaar houden vooral Duitse mannen ervan om zittend te plassen. Maar liefst 62% van hen doet het liever zittend dan staand. Australië staat op een tweede plek met 39%. In Zweden bijvoorbeeld is het dan weer een gelijkspel, waar in Italië mannen de voorkeur geven aan staand plassen, want slechts 34% doet het zittend.

Verschillen tussen generaties

De Britten zijn ook echte ‘staanders’, want slechts 24% van hen vleit zijn kont neer, wat eigenlijk nog niks is vergeleken met de Mexicanen, waar slechts 6% van de heren het zittend doet. De onderzoekers ontdekten ook dat er verschillen bestaan tussen generaties. Zo valt het bijvoorbeeld op dat in Duitsland mannen van 55 jaar en ouders eerder de neiging hebben om te gaan zitten. 18 tot 34-jarigen blijven dan weer liever staan. In Groot-Brittannië is dat dan weer net omgekeerd.

Er waren trouwens eerder al studies die aantoonden dat mannen steeds vaker zittend plassen. Een onderzoek uit 2020 gaf aan dat maar liefst 70% van de Japanse mannen gaat zitten om te plassen, een stijging van 51% ten opzichte van vijf jaar eerder. Verschillende artsen geven ook aan dat zittend plassen beter is voor de gezondheid. Het zou helpen bij het sneller en grondiger legen van de blaas, wat gunstig is voor mensen met problemen in het lagere urinewegstelsel en een vergroot prostaat.

(Bron: GewoonVoorHem)

(Intropic: Image by jcomp on Freepik)
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties