Pleit Schepen Ali voor hoofddoeken voor de  Vlaamse vrouwen in Mechelen? News
Pleit Schepen Ali voor hoofddoeken voor de  Vlaamse vrouwen in Mechelen?
News

Pleit Schepen Ali voor hoofddoeken voor de Vlaamse vrouwen in Mechelen?

Seksuele intimidatie, ook Mechelen krijgt er dagelijks mee te maken. Waag jezelf met een rokje voorbij een groepje ‘nieuwe Belgen’ en de kans is reëel dat je er verbaal van langs krijgt. Volgens Mechels Schepen van Emancipatie (!) Ali Salmi ligt de fout echter bij de vrouwen.


In Mechelen, dé politiestad van Vlaanderen, wordt er serieus gewerkt aan de problemen rond seksuele intimidatie. Burgervader Bart Somers zet zelfs agentes in burger in om vulgaire mannen en jongens op heterdaad te betrappen.

Gisteren werd op de regionale tv een heuse campagne tegen seksuele intimidatie gelanceerd. Ali Salmi had gisteren, live op RTV, hierover volgende boodschap klaar: “Dames, wees bewust van de reikwijdte van de signalen die je uitzendt. Als een meisje naar een jongen op straat lacht, kan die daar iets verkeerds achter gaan zoeken. Zulke misverstanden zijn een realiteit, maar meisjes zijn zich daar niet altijd van bewust.” Of met andere woorden: volgens Ali Salmi moet er wel degelijk iets gedaan worden aan het probleem van seksuele intimidatie. De dames moeten inbinden, zodat de bronstige alfamannetjes geen reden hebben om ‘tot actie over te gaan’.

Burgemeester Bart Somers zit nogal verveeld met de straffe uitspraken van de Schepen die deel uitmaakt van de sp.a-lijst. “Ik betreur deze uitspraak en hoop dat Ali het gewoon ongelukkig heeft geformuleerd want als hij dit meent, dan gaat dit in tegen de beleidslijn die we samen hebben uitgestippeld. De verantwoordelijkheid bij het slachtoffer leggen is kwetsend voor 40.000 vrouwen in Mechelen”, aldus Somers in HLN.

Ali vindt echter dat hij niks verkeerd gezegd heeft. “Wat ik zeg, is toch juist? Ik schuif de schuld niet in de schoenen van vrouwen, maar we mogen niet blind zijn voor de realiteit”

Ali Salmi was in 2009 diegene die vocht tegen het hoofddoekenverbod voor moslima’s die openbare functies bekleden, misschien wil hij nu ook hoofddoeken voor Vlaamse vrouwen? (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties