PS Brussel vult de eigen zakken het eerst News
PS Brussel vult de eigen zakken het eerst
News

PS Brussel vult de eigen zakken het eerst

Da’s natuurlijk niets nieuws onder de zon, maar nu is er opnieuw een straf staaltje van criminele zelfverrijking uitgekomen.

Samu Social is een Brusselse vzw die zich bekommert om het welzijn van de daklozen. Daarvoor krijgt de ngo subsidies en haalt ze zelf ook nog fondsen op. Zeker nu de winter voor de deur staat vragen ze geld te storten of dekens te geven, zodat er geen daklozen hoeven dood te vriezen.

Allemaal heel nobel natuurlijk, maar nog meer dan om het welzijn van de daklozen bekommert het bestuur zich om de eigen financiën. De Inspectie Financiën stelde namelijk een financieel rapport op over de organisatie en dat is niet helemaal koosjer:

-    Het jaarloon van de directrice van de organisatie, de PS-ster Pascale Peraita, bedraagt 197.705 euro per jaar

-    Er is geen enkele transparantie naar de manier waarop medewerkers vergoed worden, zij graaien allicht mee uit de bodemloze pot

-    In juni werd er met dertig man naar Alicante gereisd, uiteraard op kosten van Samu Social

-    25.000 euro werd er van Samu Social versast naar ‘Médecins du Monde’, maar geen hond die weet waar die 25.000 euro toe diende.

-    Nieuwe medewerkers worden niet geworven via voorziene procedures, maar wel op basis van vriendjespolitiek

-    Eén miljoen euro wordt er per jaar toegekend om hun kantoor in Brussel te verwarmen, maar uitgaven daarvoor worden niet bewezen.

Mede-PS-er Yvan Mayeur, voorzitter van het Brusselse OCMW en toekomstige burgemeester van de hoofdstad, ziet er alvast geen graten in. “Ik vind dit een heel normaal loon”, zo liet hij weten.

Directeurs van andere liefdadigheidsinstellingen vinden het echter minder normaal. “Zo’n loon is enorm”, zo zegt een andere leidinggevende uit de sector. “Ik ken geen andere directeur van een liefdadigheidsinstelling met zo’n riant loon”.

197.705 euro per jaar als directrice van een kleine ngo, da’s niet slecht. Toch zijn er allicht nog sossen die het beter doen, dus geen vuiltje aan de lucht. Zolang Jan Jambon maar niet met de verkeerde vrienden gaat dineren, want dan staat heel het land op zijn kop.  (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties