Risico's van het vak? Fluit van langlaufer bevriest tijdens een wedstrijd News
Risico's van het vak? Fluit van langlaufer bevriest tijdens een wedstrijd
News

Risico's van het vak? Fluit van langlaufer bevriest tijdens een wedstrijd

Langlaufen is vanzelfsprekend een sport die in koude omstandigheden wordt beoefend. Echter, de kou kan onplezierige gevolgen hebben, zoals ervaren door de Zweedse langlaufer Calle Halfvarsson.

Tijdens een wedstrijd in het Finse Ruka, waar de temperatuur op dat moment -15 graden Celsius was, eindigde Halfvarsson als 18e. Ondanks de prestatie had hij weinig tijd voor vreugde, omdat hij snel naar binnen wilde vanwege een zeer specifieke reden. Tijdens het langlaufen was namelijk zijn geslachtsdeel bevroren! Het kostte hem aanzienlijke inspanning om zijn pretstok weer te ontdooien.

"Het ligt aan de kleding"

“Ik moest daar 10 minuten blijven liggen om het op te warmen,” zei Halfvarsson aan de Zweedse krant Expressen. Hij schrijft de oorzaak toe aan de kleding die ze dragen tijdens wedstrijden. Mannelijke langlaufers dragen dunne pakken, en de onderkleding biedt niet voldoende isolatie, waardoor het vaker voorkomt dat mannen bevriezingsproblemen ondervinden tijdens deze sport.

Niet de eerste keer

De pijn die gepaard gaat met een bevroren lichaamsdeel is volgens de langlaufer onbeschrijflijk. Hij geeft ook het advies om het bevroren lichaamsdeel vooral niet aan te raken. Staat genoteerd! Het incident was overigens niet de eerste keer voor Halfvarsson; hij had al eerder een vergelijkbare ervaring tijdens een andere wedstrijd.

Ondanks de uitdagingen blijft Halfvarsson optimistisch en bekijkt hij de situatie vanuit een positieve invalshoek. Hij merkte op dat het een geluk is dat zijn tweede kind op komst is: "Het zal in de toekomst moeilijk worden als ik zo doorga," grapte hij tegenover de Zweedse krant.

(Bron: Panorama - Intropic: Instagram)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties