Rusland is 'superatleten' aan het maken: "We doen het zonder gaten in hun hoofd te boren" News
Rusland is 'superatleten' aan het maken: "We doen het zonder gaten in hun hoofd te boren"
News

Rusland is 'superatleten' aan het maken: "We doen het zonder gaten in hun hoofd te boren"

Rusland maakt ‘superatleten’ - en dat zonder ‘gaten in hun hoofd te boren’ - beweert een expert. Topwetenschappers in het land van Vladimir Poetin hebben experimenten uitgevoerd op atleten om uit te zoeken hoe ze hun hersenen kunnen ‘afstellen’ en ze sneller kunnen maken. En met behulp van een methode die vaak wordt gebruikt om te helpen bij het herstel van beroertes, lijken ze erachter te zijn gekomen.

De experts van de Nationale Onderzoeksuniversiteit van Nizjni Novgorod werkten samen met onderzoekers van de Baltische Federale Universiteit om magnetische simulatie te gebruiken op de hersenen van een atleet. Volgens het door het Kremlin gesteunde nieuwsagentschap Moskovskij Komsomolets bonden ze magnetica vast aan een kap op hun hoofd en creëerden ze een magnetisch veld.

Versnelling in hersenfunctie en bewegingen

Ze richtten zich op de prefrontale cortex, die verantwoordelijk is voor alledaagse bewegingen, in de hoop dat het stimuleren ervan tot nieuwe niveaus de reacties en snelheden van atleten zou verbeteren. De experimenten werden uitgevoerd op 60 vrijwilligers gedurende slechts 10 minuten per keer en ze ontdekten dat er een ‘versnelling’ in de hersenfunctie en bewegingen plaatsvond. Dit, aldus MK, is hoe de hersenen gestimuleerd kunnen worden zonder er ‘gaten in te boren’.

Wetenschapper Susanna Gordleyeva legde uit hoe het werd getest. Ze zei: "Er staat een pijl op de monitor die de vertraging weergeeft tussen het verschijnen van de neurale stimulus en het patroon, dat wil zeggen, de beweging zelf. Bij mensen met TMS was deze vertraging 20% korter. Het zal nuttig zijn wanneer een goede reactie en coördinatie nodig zijn, bijvoorbeeld een keeper, kunstschaatser, zwemmer, enz.”

Rusland is 'superatleten' aan het maken: "We doen het zonder gaten in hun hoofd te boren"
(Credit: Unsplash)

"Even effectief voor mannen als voor vrouwen"

“Bovendien is de methode even effectief voor mannen als voor vrouwen. We ontwikkelen een neurale interface die het mogelijk maakt om concentratievermindering te voorspellen bij operators van complexe systemen, bestuurders, piloten en machinisten en hun hersenactiviteit te stimuleren met een zeer korte impuls. De neuro-interface is actief op weg naar de massa. In plaats van die EEG-kapjes met veel draden die we in het laboratorium gebruiken, zijn er al veel andere apparaten ontwikkeld, bijvoorbeeld elegante hoepels, apparaatjes in de vorm van een koptelefoon, enz.”

(Bron: Daily Star - Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties