Salt Bae heeft een restaurant in Londen, maar mensen vallen van hun stoel als ze de rekening zien News
Salt Bae heeft een restaurant in Londen, maar mensen vallen van hun stoel als ze de rekening zien
News

Salt Bae heeft een restaurant in Londen, maar mensen vallen van hun stoel als ze de rekening zien

Nusret Gökçe, ofwel Salt Bae is een internetfenomeen geworden door de manier waarop hij zout op eten strooit. Hij heeft ondertussen dan ook al 53 miljoen volgers op Instagram. De Turkse chef heeft heel slim gebruik gemaakt van zijn bekendheid en zit nu al aan maar liefst 22 restaurants wereldwijd.

Restaurants waar je stevig voor in de buidel moet tasten

Dat ze een schot in de roos zijn, is een understatement. Zo gaat zijn bruto bedrijfswinst over 100 miljoen per jaar. De 40-jarige chef zijn honger is echt nog niet gestild en hij de afgelopen jaren heel wat nieuwe locaties zoals in Londen. Dit is voor ons overigens de dichtste locatie. Zijn andere restaurants vind je in Amerika (al sloot zijn New York-keten enkele maanden geleden), Arabische landen en Turkije.

Mensen beginnen in onze contreien nu pas te beseffen hoe peperduur gaan eten, is bij de zoutstrooier. Mensen laten regelmatig op Twitter hun rekening zien. Een mooi voorbeeld is de rekening van onderstaande man, toen hij met 4 mensen was gaan eten. Hij moest een slordige 1.800 pond betalen, iets meer dan 2.000 euro dus en het had nog duurder kunnen uitvallen.

Zo kost een grote tomahawk steak al snel 730 euro, maar ook de drank is behoorlijk prijzig. 2 colaatjes kosten 20 euro en voor 4 Red Bulls betaal je maar liefst 50 euro. Voor kwaliteit moet natuurlijk betaald worden, maar het is niet verbazingwekkend dat sommige mensen Salt Bae zijn restaurants toch wel een beetje te duur vinden.

Hieronder de rekening die een tijdje viraal is gegaan:

Salt Bae heeft een restaurant in Londen, maar mensen vallen van hun stoel als ze de rekening zien
De zaken gaan goed maar veel kritiek

Het geld stroomt duidelijk vlotjes binnen maar de kritiek blijf vooral in de laatste twee jaar wel heel groot. Niet enkel over de rekening die soms oploopt tot duizenden euro's bij grote gezelschappen, maar vooral om de kwaliteit en het personeel.

Zo moest Salt Bae afgelopen zomer zijn New York-restaurant sluiten. Dat restaurant was nog maar 3 jaar open maar kreeg online gigantisch veel negatieve reviews. Volgens een Amerikaanse recensent had het New York-restaurant “de charme van een vliegtuighangar”.

Er was sprake van onvriendelijk personeel en de Amerikanen waren ook niet gelukkig met de eigenaar zelf als hij aanwezig was. "Als je wil dat hij aan je tafel zout op je steak kwam strooien, was je 550 euro kwijt. En dat was geen aanrader", schreef één van de klanten online op sociale media. Ook het feit dat Salt Bae heel vaak zijn airpods in heeft tijdens het snijden en hij weinig aandacht gaf aan de klant werd zeer kritisch onthaald.

2 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties