De seksistische lezing van Jeff Hoeyberghs waardoor de bom barstte: “Vrouwen willen de privileges maar willen hun benen niet meer open doen”

Jeff toch

Bekend plastische chirurg Jeff Hoeybergs kwam afgelopen week stevig in opspraak nadat hij een lezing deed op de universiteit van Gent voor de mannelijke studentenvereniging KVHV. Daar deed hij enkele heel felle uitspraken die in de tijden van #MeToo niet meer bepaald door de beugel kunnen. Vooral onderstaande zinnen zorgden voor een storm aan reacties:

Wat is het probleem met die hele #MeToo? Vrouwen willen wel de privileges van de mannelijke bescherming en geld maar ze willen wel niet meer hun benen open doen. Je kan een vrouw niet als gelijke behandelen zonder haar slaaf te worden.

De UGent overweegt nu een tijdelijke schorsing van vier maanden voor de studentenclub en Jeff Hoeybergs zelf heeft al 500 klachten tegen hem lopen. De chirurg blijft echter achter zijn uitspraken staan.

Hieronder twee video’s, eentje waar er kort wordt gepraat over zijn uitspraken die veel commotie veroorzaakte en het andere filmpje is zijn hele lezing.

7 Comments
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments