Slecht nieuws voor Rode Duivels-fans die naar WK reizen: Qatar vraagt ban op alcohol in stadions News
Slecht nieuws voor Rode Duivels-fans die naar WK reizen: Qatar vraagt ban op alcohol in stadions
News

Slecht nieuws voor Rode Duivels-fans die naar WK reizen: Qatar vraagt ban op alcohol in stadions

‘Machtige functionarissen’ in Qatar hebben FIFA opgeroepen om de verkoop van bier in alle acht WK-stadions te verbieden, en dit enkele dagen voor de aftrap van het enorme evenement. Denk je aan voetbal, dan denk je aan bier: plastic bekertjes met gouden vloeistof worden tijdens wedstrijden, en vooral tijdens het WK, in overvloed gedronken en rondgeslingerd.

Fans thuis zullen zonder problemen kunnen genieten van een paar drankjes terwijl ze de Rode Duivels zien spelen in de komende wedstrijden, maar degenen die naar Qatar reizen, kunnen beperkingen opgelegd krijgen als gevolg van de eisen die de Qatarese leiders de afgelopen uren hebben gesteld.

Bierbeleid herzien onder druk

Hooggeplaatste Qatarese functionarissen hadden eerder deze maand al geëist dat tenten waar Budweiser, een grote sponsor van het WK, wordt verkocht en geadverteerd, worden verplaatst naar minder ‘opdringerige locaties’. De FIFA en Qatar waren eerder overeengekomen dat de verkoop van alcohol zou worden toegestaan in een veiligheidsperimeter buiten de stadions, maar niet in de stadionkommen zelf.

Een paar dagen geleden werden beelden online gezet van medewerkers die tenten met het logo van Budweiser naar nieuwe locaties verplaatsten. Nu, met nog maar twee dagen te gaan tot de aftrap van het toernooi op zondag 20 november, wordt verwacht dat fans te horen zullen krijgen dat ze bij geen enkele wedstrijd bier kunnen kopen. Qatar zou op donderdag immers nog meer druk op de FIFA hebben uitgeoefend om haar bierbeleid voor het evenement te herzien. Op dit moment is dus de enige plek waar fans met een gerust hart een biertje kunnen krijgen de fanzones in Doha.

Grote problemen met Budweiser

De vraag zou afkomstig zijn van de koninklijke familie Al Thani in Qatar, die de verkoop van alcohol gewoonlijk beperkt tot bepaalde hotels in Doha. Als de FIFA besluit om de eis van Qatar in te willigen, dan zullen de horecavoorzieningen in de stadions de enige plekken zijn waar de fans alcohol kunnen krijgen. En de prijzen aldaar zullen zeker ook navenant zijn. Maar… Budweiser betaalt ongeveer 75 miljoen euro als sponsor van de Wereldbeker, en als het zijn bier niet mag verkopen of geen reclame mag maken, dan zou de FIFA een miljoenencontract kunnen schenden. Wordt dus zeker nog vervolgd…

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties