Sollicitanten gewaarschuwd voor 'receptie-test', nadat een man zijn sollicitatiegesprek na enkele seconden al verpest News
Sollicitanten gewaarschuwd voor 'receptie-test', nadat een man zijn sollicitatiegesprek na enkele seconden al verpest
News

Sollicitanten gewaarschuwd voor 'receptie-test', nadat een man zijn sollicitatiegesprek na enkele seconden al verpest

Werkzoekenden zijn gewaarschuwd voor een wervingsmethode die binnen enkele seconden je sollicitatiegesprek kan laten mislukken. Werk zoeken kan voelen als een eindeloze strijd en tussen het invullen van ellenlange sollicitatieformulieren en eindeloze interviews lijkt het soms een verloren zaak. Eén man slaagde er echter in een sollicitatiegesprek binnen enkele seconden na binnenkomst volledig te verpesten, en recruiters hebben anderen gewaarschuwd om niet dezelfde fout te maken.

Het is vaak moeilijk om te raden wat HR-managers precies zoeken, maar een vriendelijk houding wordt natuurlijk als vanzelfsprekend beschouwd. Dat was niet het geval voor deze jongeman, wiens houding niet goed viel bij het personeel. Het verhaal werd gedeeld op het ‘Life Pro Tips’-forum van Reddit, en luidde: “Vandaag verpestte een kandidaat zijn sollicitatiegesprek in de eerste 5 minuten nadat hij het gebouw binnenkwam. Hij was onbeleefd tegen de receptioniste. Ze begroette hem en hij maakte nauwelijks oogcontact. Ze probeerde een gesprek met hem aan te knopen. Weer geen oogcontact, geen interesse om met haar te praten.”

"Wees vriendelijk tegen iedereen"

Wat de kandidaat niet doorhad, was dat de receptioniste eigenlijk de HR-manager was. "Ze riep hem naar de vergaderzaal en legde uit hoe elk lid van hun team waardevol is en respect verdient," ging de post verder. Een duidelijk geval van vroegtijdige rode vlaggen! De post vervolgde: "Vanwege zijn interactie met de 'receptioniste' vond de HR-manager hem geen goede match. Ze zei: 'Dank je wel voor je tijd, maar het interview is voorbij'. Wees vriendelijk tegen iedereen in het gebouw.”

Geen alleenstaand geval

Het is moeilijk te begrijpen waarom de man überhaupt met een onbeleefde houding het kantoor binnenkwam. En het lijkt erop dat deze tactiek niet nieuw was voor mensen in de comments. Iemand zei: "In een paar bedrijven waar ik heb gewerkt, waren het ook niet alleen de mensen in de vergaderzaal die werden geraadpleegd voordat een aanbod werd gedaan aan kandidaten. Men vroeg advies aan iedereen waarmee de kandidaat contact had. Wees altijd op je hoede, elke medewerker is een potentiële teamgenoot en ze beoordelen je allemaal.” De moraal van het verhaal: wees vriendelijk tegen iedereen! Je weet nooit met wie je spreekt…

(Bron: LADbible – Intropic: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties