Tesla-miljardair doet gewaagde voorspelling voor 2024 na 'Bitcoin-halving' News
Tesla-miljardair doet gewaagde voorspelling voor 2024 na 'Bitcoin-halving'
News

Tesla-miljardair doet gewaagde voorspelling voor 2024 na 'Bitcoin-halving'

Tim Draper, een miljardair, voorspelt dat na de ‘halving’ in april 2024 een "nieuw tijdperk" voor Bitcoin zal aanbreken. Hoewel zijn voorspellingen niet altijd uitkomen, heeft hij in het verleden aanzienlijke winsten behaald met investeringen in Tesla, Skype, Hotmail en Baidu. Daarnaast is Draper een uitgesproken voorstander van Bitcoin en de decentralisatie van valuta's.

In juni 2014 kocht Draper 30.000 bitcoins voor 19 miljoen dollar, destijds geprijsd op ongeveer 633 dollar per stuk. Sindsdien heeft hij gedurfde voorspellingen gedaan, waarvan niet allemaal uitkwamen, maar vaak wel een kern van waarheid bevatten. Draper gelooft dat een combinatie van de halvering in april 2024 en succesvolle ETF's de prijs van Bitcoin naar grote hoogten kan stuwen.

Bitcoin in 2024

"Het is nu 2024 en de vooruitzichten zijn zeer positief. De prijs kan dit jaar de 250.000 dollar bereiken. Let wel, dit is een mogelijke scenario," aldus Draper in een gesprek met Coin Telegraph. Wat betreft de halvering is Draper duidelijk: "Als je een belegger bent op de aandelenmarkt, zeggen ze: wed niet tegen de Fed. Als je een crypto-investeerder bent, zeggen ze: wed niet tegen de halvering." Hoewel resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, is de koers van Bitcoin na elke eerdere halvering gestegen.

Wat is bitcoin halvering? 

Bij een Bitcoin Halvering wordt de beloning voor miners gehalveerd, wat betekent dat ze voor elke geverifieerde transactie 50 procent minder bitcoins ontvangen. Halveringen vinden plaats na elke 210.000 blocks, ongeveer om de vier jaar. Dit gaat door totdat het maximale aantal van 21 miljoen tokens is bereikt, naar verwachting rond het jaar 2141. Ter info: in december 2019 voorspelde Draper dat de waarde van Bitcoin eind 2022 op 250.000 dollar zou staan, wat niet is uitgekomen.

(Bron: Manners - Intropic: Screen grab YouTube en Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties