Thibaut Courtois 'vernedert' Atlético-fans die hem zakkenvuller noemen tijdens vurige Madrileense derby Actua
Thibaut Courtois 'vernedert' Atlético-fans die hem zakkenvuller noemen tijdens vurige Madrileense derby
Actua

Thibaut Courtois 'vernedert' Atlético-fans die hem zakkenvuller noemen tijdens vurige Madrileense derby

Rode Duivel Thibaut Courtois keerde afgelopen weekend terug naar zijn ex-club Atlético Madrid om er met Real Madrid de vurige derby te spelen in het Wanda Metropolitano. Courtois kreeg er allerlei verwensingen naar het hoofd geslingerd voor, tijdens en na de wedstrijd, maar op een bepaald moment reageerde hij heel gevat.

Op beelden is te zien hoe enkele supporters Courtois tijdens de opwarming beledigen en toeroepen dat hij een ‘zakkenvuller’ is. Onze nationale doelman lacht eerst even terug en toont dan de verbouwereerde fans zijn tatoeage van Champions League-winnaar. Bam! Daar werden de Atlético-fans toch even stil van. Nochtans heeft Courtois Atlético Madrid wel een en ander geschonken tijdens zijn verblijf aldaar. Hij won er achtereenvolgens de Europa League, de Europese Supercup, de Copa del Rey en als kers op de taart de Spaanse landstitel.

Thibaut Courtois 'vernedert' Atlético-fans die hem zakkenvuller noemen tijdens vurige Madrileense derby

“Probleem van opvoeding”

De Champions League-tattoo is trouwens niet Courtois’ eerste tatoeage. Op zijn andere arm staat een giraf, iets wat zijn verloofde Mishel in een interview uitlegde. Het is de bijnaam van Courtois, en al sinds hij een kind is noemen ze hem zo. Net als die andere bijnaam ‘El Muro’, de muur die niet gepasseerd kan worden. Ook heeft Courtois enkele spreuken op zijn armen staan. “Ik hou wel van een vijandig sfeertje” zei Courtois bij PlaySports na de 1-2-zege van de Koninklijke in de derby.

“Dat geeft mij een goede kick, adrenaline. Uiteindelijk speel ik deze matchen al vele jaren op deze manier. Ik warm gewoon met een glimlach op en ik luister naar wat ze roepen, ook al is dat heel fout. Het is gewoon ook een probleem van opvoeding. Ik zie ouders die hele slechte dingen roepen terwijl de kinderen ernaast staan. Niet alleen hier, maar over heel de wereld hoor je alle scheldwoorden die er zijn als je op het veld van de vijandige ploeg speelt. Het is niet te doen. Het is precies alsof je mag roepen wat je wil als je een stadion betreedt. Dit is iets wat uit de wereld moet.” Hieronder kun je de beelden van het ‘incident’ bekijken.

(Bron: HLN.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties