Thuiswerkers: wie zijn ze, wat doen ze en... hoeveel keer gaan ze van bil tijdens de werkuren? News
Thuiswerkers: wie zijn ze, wat doen ze en... hoeveel keer gaan ze van bil tijdens de werkuren?
News

Thuiswerkers: wie zijn ze, wat doen ze en... hoeveel keer gaan ze van bil tijdens de werkuren?

Thuiswerken heeft mensen op veel manieren geholpen. Het heeft hen meer flexibiliteit gegeven, het heeft hun werk/privé-balans geholpen en het heeft de mensen zelfs elke dag meer tijd gegeven om uit te slapen. Maar voor sommigen heeft het hen ook in staat gesteld om vaker... tussen de lakens te duiken. Een recent onderzoek van TonerGiant onthuld waarmee hybride werknemers echt bezig zijn als ze niet op kantoor zijn.

Men heeft een paar duizend hybride werknemers ondervraagd om te ontdekken wat mensen doen bij het thuiswerken, behalve werken dan. En de resultaten tonen aan dat sommige mensen 'ondeugend' bezig zijn, terwijl anderen zich bezighouden met een beetje tuinieren of gamen. Niet verrassend suggereren de bevindingen dat werknemers 10% meer kans hebben om werkplekregels te overtreden of onprofessioneel te handelen tijdens het werken vanuit huis.

Wat doen we allemaal tijdens het thuiswerken (behalve werken)?

De onderzoeksgegevens hebben het volgende onthuld:

27% heeft gesocialiseerd met vrienden of familie tijdens het werk

21% heeft aan tuinieren of doe-het-zelf gedaan

20% heeft gesolliciteerd voor een nieuwe functie

17% heeft tijdens het werk geslapen

16% heeft op een spelconsole gespeeld

14% is dronken aan zijn/haar werk begonnen

13% heeft werk gedaan voor een tweede job

12% heeft seks gehad tijdens het thuiswerken

9% heeft alcohol gedronken tijdens het thuiswerken

Thuiswerkers: wie zijn ze, wat doen ze en... hoeveel keer gaan ze van bil tijdens de werkuren?

Mannen vs. vrouwen

Mannelijke werknemers zijn gemiddeld 10% meer geneigd om zich te 'bezondigen' aan dit alles dan hun vrouwelijke collega's. Opvallend is dat meer dan één op de tien toegeeft seks te hebben gehad tijdens het thuiswerken. Uit het onderzoek bleek ook dat het mensen zijn tussen 25 en 34 jaar die het meest liggen stoeien tijdens de werkuren.

Geen invloed op prestaties

In een reactie op de bevindingen verklaarde een woordvoerder TonerGiant: "Thuiswerken is een vast onderdeel is geworden van de arbeidsmarkt wereldwijd. Mensen voelen zich echt op hun gemak met het hybride werkleven. Natuurlijk zal je gedrag verschillen van thuis en op kantoor, maar we wilden meer weten over hoe mensen precies omgaan met hun werktijd thuis. Ander studies suggereren wel dat al die 'randactiviteiten' meestal geen invloed hebben op de prestaties van de werknemers. En er zijn ook veel voordelen aan thuiswerken. Niet in het minst dat mensen er gelukkiger van zouden worden."

(Afbeeldingen: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties