Tobback geeft De Wever de middelvinger

Over het N-VA congres is al veel gezegd en geschreven. Om het eens niet over inhoud te hebben, concentreert de kritiek zich voornamelijk op een paar randfenomenen. Zo heeft ene Tobback Junior het briljante idee om de gele kabouter van de N-VA te counteren met een … rode kabouter! Terwijl de gele kabouter fier zijn […]

Over het N-VA congres is al veel gezegd en geschreven. Om het eens niet over inhoud te hebben, concentreert de kritiek zich voornamelijk op een paar randfenomenen. Zo heeft ene Tobback Junior het briljante idee om de gele kabouter van de N-VA te counteren met een … rode kabouter! Terwijl de gele kabouter fier zijn wijs- en middelvinger een V laat vormen, steekt de rode kabouter de middelvinger op.
Een kabouter is natuurlijk geen alledaags verschijnsel, waardoor Bruno zichzelf verplicht zag een toelichting te geven. Vooral de zinsnede  “wij schijnen nogal wat waarden met elkaar te delen” valt daarbij op. Omdat politici wel eens een loopje durven te nemen met de waarheid, moet die verklaring van naderbij bekeken worden. De kabouter in kwestie bestaat uit een kunstmatig, niet natuurlijk rood omhulsel dat eigenlijk alleen maar lucht omgeeft.

Daarnaast pronkt hij eenzaam en alleen op een bureau en niet samen met medestanders in één of ander volkstuintje van Jan Modaal. Tenslotte is hét enige politiek statement dat de figuur in kwestie maakt is een “welgemeende fuck you” naar de goegemeente.

Vrij vertaald: gebakken lucht om wars van onze wortels mee aan de macht te blijven en al wie daar om maalt kan de boom in! Ge kunt zo van die foute vrienden hebben…
 (hvr)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments