Tomorrowland Winter, da's de beste dj's en beats op 3.000 meter hoogte: "Het is Disneyland op Alpe d'Huez!" News
Tomorrowland Winter, da's de beste dj's en beats op 3.000 meter hoogte: "Het is Disneyland op Alpe d'Huez!"
News

Tomorrowland Winter, da's de beste dj's en beats op 3.000 meter hoogte: "Het is Disneyland op Alpe d'Huez!"

Het muziekfestival Tomorrowland Winter (18-25 maart) is volop aan de gang op een berghelling ergens in de Alpen die luistert naar de naam ‘Alpe d’Huez’, berucht en beroemd onder koersliefhebbers en skiërs. Een plek die zowaar 300 dagen per jaar in de zon ligt. Ravers uit de hele wereld blazen er verzamelen om er de benen vanonder hun lijf te dansen op de beats van bekende en minder bekende dj’s. Qua setting is het een keer iets anders dan De Schorre in Boom, nietwaar?

Boom is natuurlijk nog altijd dé heimat van Tomorrowland, waar jaarlijks honderdduizenden dansmuziekliefhebbers samenkomen voor enkele dagen van complete euforie. Tomorrowland heeft in De Schorre een reputatie opgebouwd als een van 's werelds beste festivals, zowel door de indrukwekkende line-up van dj's als door de sprookjes- / pretparkachtige podiumontwerpen. De offshoot van het Boomse spektakel – Tomorrowland Winter – wil even hard knallen als zijn zusterevenement, maar dan op een hoge berg in plaats van in een diepe put.

Tomorrowland Winter, da's de beste dj's en beats op 3.000 meter hoogte: "Het is Disneyland op Alpe d'Huez!"

Hoogste podium op 3.300 meter

Tussen 18 en 25 maart worden de beats weer gedropt en de beentjes losgeschud in het adembenemende Franse skioord. Tomorrowland Winter ontvangt dit jaar in totaal 22.000 festivalgangers, uit 90 verschillende landen, goed voor de derde compleet uitverkochte editie. De festivalgangers zakken af naar de berg voor een intense week van sneeuwsporten en niet alledaagse après-ski. Het hoogste podium bevindt zich op een torenhoge 3.330 meter boven de zeespiegel, terwijl meer dan 100 artiesten gedurende zeven dagen zullen optreden.

Tomorrowland Winter, da's de beste dj's en beats op 3.000 meter hoogte: "Het is Disneyland op Alpe d'Huez!"

300 dagen zon per jaar

Overdag zorgt de reputatie van Alpe d'Huez als een van de zonnigste resorts van Europa, met gemiddeld 300 dagen zon per jaar, voor de perfecte omstandigheden voor skiërs en snowboarders om de 250 km aan pistes aan te vallen. In de sneeuw zijn DJ-booths ingebouwd, zodat skiërs kunnen stoppen om zich aan een dansje te wagen tijdens hun afdaling. Zo stonden op een bijzonder ‘heftige’ set van Dimitri Vegas vorig jaar, in onesie geklede ravers samen met andere feestbeesten, uitgedost met skihelmen en handschoenen, zij aan zij los te gaan op de beats.

(lees verder onder de video)

Stage opgebouwd met echte sneeuw

‘s Avonds, als de temperatuur te laag wordt, kunnen de festivalgangers naar binnen trekken om verder te feesten, waar enorme schermen langs de muren en plafonds hangen en laserstralen in alle kleuren boven hun hoofden flitsen. Kevin, die werkt in het Alpe d’Huez-resort en zorgt dat de feestgangers in gezellige lodges worden ondergebracht en overal de weg vinden, vertelde aan The Mirror: “Het festival zelf begint al net na het zomerseizoen met het opzetten van het hoofdpodium. De basis voor de podia is neergelegd voordat de sneeuw valt en het ijs komt."

Over podia gesproken... Eyecatcher van Tomorrowland Winter is onder andere de Crystal Garden-stage, die wordt opgebouwd met échte sneeuw. Het skelet van 42 meter breed en 8 meter hoog, werd 'in house' gemaakt door het Atelier-team en getransporteerd naar een hoogte van 2.100 meter. Tijdens het festival wordt de sneeuw ’s nachts en in de vroege ochtend bijgewerkt door gespecialiseerde ijs- en sneeuwsculpteurs.

Tomorrowland Winter, da's de beste dj's en beats op 3.000 meter hoogte: "Het is Disneyland op Alpe d'Huez!"

"Het is precies Disneyland"

Kevin beschreef ook hoe het is om zijn werkplek te zien veranderen in een megafestival. "Alles is plots helemaal anders,” zei hij. "Het brengt allemaal wat extra magie met zich mee. Je hebt prachtige uitzichten. De sneeuw met al dat magische licht voelt aan als Disneyland. Vorig jaar leek het wel zomer tijdens het festival. Iedereen zat daar in zijn T-shirt. Je hebt de heerlijke zon op je gezicht en je kunt tussen het feesten door skiën." Goesting gekregen om ooit ook eens naar Tomorrowland Winter te trekken? Hieronder alvast wat sfeerbeelden van de afgelopen dagen…

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties