Twee mannen gedood tijdens hanengevecht nadat 'gewapende' hanen hen aanvielen News
Twee mannen gedood tijdens hanengevecht nadat 'gewapende' hanen hen aanvielen
News

Twee mannen gedood tijdens hanengevecht nadat 'gewapende' hanen hen aanvielen

Twee mannen zijn dodelijk verwond door ‘met messen zwaaiende hanen’ voor aanvang van een illegaal hanengevecht. De vreemde ‘ongelukken’ deden zich voor tijdens het Indiase Hindoeïstische Makar Sankranti-festival, een evenement waarbij de wrede sport gemeengoed is. Eén man werd gedood door zijn eigen haan toen hij messen aan de poten van de vogel bond, aldus de New India Express.

Gande Suryapraksha Rao was bezig zijn haan klaar te maken voor een gevecht toen de vogel werd opgeschrikt door de menigte. Als gevolg daarvan vloog de met een mes uitgeruste haan uitzinnig omhoog en sneed daarbij Rao's been open. De 43-jarige werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar hij werd bij aankomst dood verklaard, nadat hij te veel bloed had verloren.

Een andere man, door de New India Express geïdentificeerd als ene K. Padmaraju, was toeschouwer bij een ander hanengevecht in het district East Godavari toen de vogel in de menigte vloog en in zijn hand sneed. Door de bizarre speling van het lot bloedde Padmaraju dood. Gevaarlijke ‘sport’, die hanengevechten…

Lokale traditie

Pogingen om de wrede hanengevechten aan banden te leggen zijn mislukt, ondanks het feit dat hanengevechten in 2018 door het Indiase Hooggerechtshof werden verboden. In Andhra Pradesh aan de zuidoostkust van India zijn hanengevechten nog steeds aan de orde van de dag. Het is een traditie tijdens Sankranti, de dag waarop de zon overgaat van de dierenriem Boogschutter naar Steenbok.

Hoewel de traditionele praktijk nu illegaal is, vindt de politie het moeilijk te handhaven omdat de gebeurtenissen zo populair zijn. Mensen komen van heinde en verre om de gevechten bij te wonen. Een getuige vertelde de New India Express dat hij 700 kilometer had gereisd om de gevechten persoonlijk te zien. De politie heeft zelfs geprobeerd de andere kant op te kijken op voorwaarde dat de meer gewelddadige gevechten met messen niet plaatsvinden.

Grote inzetten en dure hanen

"Het verzoek werd echter snel na ons vertrek openlijk met voeten getreden," vertelde een politiefunctionaris aan de New India Express. Bij zulke hanengevechten worden er sommen ingezet die variëren tussen 125 euro en 6.000 euro. De hanen, die speciaal gefokt worden voor deze gevechten, hebben een prijskaartje tussen de 100 euro en de 225 euro.

(Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties