Vlaamse dj Amber Broos (20) bestormt de mainstage van Tomorrowland Winter: "Besef het niet goed" News
Vlaamse dj Amber Broos (20) bestormt de mainstage van Tomorrowland Winter: "Besef het niet goed"
News

Vlaamse dj Amber Broos (20) bestormt de mainstage van Tomorrowland Winter: "Besef het niet goed"

Op Alpe d’Huez verzamelen deze week de beste dj’s ter wereld om er de ongeveer 20.000 festivalgangers / skiërs de tijd van hun leven te bezorgen tijdens Tomorrowland Winter. Onder hen, en dan bedoelen we de dj’s, een Vlaamse jongedame van amper 20: Amber Broos. Woensdagavond maakt ze zowaar haar debuut op de mainstage. “Als ik draai, amuseer ik me even hard als de mensen voor me,” zei ze aan nieuwsblad.be.

Afgelopen zondag stond Amber al plaatjes te draaien op het Frozen Lotus-podium, maar woensdag bestormt ze dus de mainstage, vlak voordat kleppers als Axwell en Martin Garrix dat doen. Tot een jaar geleden had Amber nog geen voet op het festivalterrein van De Schorre gezet, omwille van corona en de leeftijdsgrens van 18 jaar. Vorig jaar draaide ze er vier keer en vloog daarna naar Ibiza om er met dj Paul Kalkbrenner in het Ushuaïa Beach Hotel te draaien.

(lees verder onder de foto)

Het zit in de genen

Je kent Amber misschien al wel van de vrijdagavond in UNTZ op Studio Brussel of van op One World Radio. Komende zomer bestijgt ze voor de eerste keer de mainstage van TML in Boom. Om maar te zeggen hoe snel alles is gegaan voor haar. “Het afgelopen jaar heb ik super mooie kansen gekregen. Ik probeer daar heel bewust bij stil te staan,” zei Amber aan nieuwsblad.be. Haar grote voorbeelden zijn Charlotte de Witte en Amelie Lens, intussen grootheden in de internationale technowereld.

(lees verder onder de foto)

De liefde voor het vak kreeg Amber met de paplepel mee. Haar vader Joeri is altijd dj geweest en begon toen zijn dochter 12 was met de school ‘Begin to DJ’. “Ik heb echt alles van hem geleerd. Hij heeft nog een platenwinkel gehad, dus aan de keukentafel gaat het altijd over oude platen. Die voorliefde voor Belgische retro, dat heb ik van hem meegekregen. Mijn vader heeft mij muzikaal gevormd,” vertelde ze. Naast dj is Amber trouwens ook halftijds student communicatiewetenschappen aan de KU Leuven. “Ik hoop mijn studies af te kunnen ronden. Ik doe dat voor mezelf, want ik leer graag bij. En zolang het te combineren valt,” besloot ze.

Hieronder vind je nog wat leuke foto’s van Amber…

(Bron: nieuwsblad.be - Intropic: Tomorrowland Winter)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties