Vlaamse school pakt uit met primeur en biedt volgend schooljaar vak 'Pro Gaming & E-sports' aan News
Vlaamse school pakt uit met primeur en biedt volgend schooljaar vak 'Pro Gaming & E-sports' aan
News

Vlaamse school pakt uit met primeur en biedt volgend schooljaar vak 'Pro Gaming & E-sports' aan

KTA Brugge gaat vanaf het volgend schooljaar als eerste het nieuwe specialisatievak ‘Pro Gaming en E-sports’ aanbieden. De leerlingen van het derde tot en met zesde middelbaar kunnen dit vak (3 uur) kiezen bovenop de klassieke opleidingen. De school wil zo de vele, volgens hen onterechte, vooroordelen rond professioneel gamen de wereld uit te helpen.

Gamen is vandaag de dag natuurlijk niet meer weg te denken uit onze maatschappij. E-sports (Electronic Sport) is het professioneel en competitief spelen van games, en dit kan zowel individueel als in teamverband. Over heel de wereld worden competities en evenementen georganiseerd en dat is echt niet zomaar wat ‘spelletjes spelen’. Het is vaak een combinatie van hard werken, veel discipline en zowel mentaal als fysiek sterk staan.

Vlaamse school pakt uit met primeur en biedt volgend schooljaar vak 'Pro Gaming & E-sports' aan

"Voorsprong op de arbeidsmarkt"

“Er zijn heel wat raakvlakken met sport,” zegt directeur Lien Hautekeete aan nieuwsblad.be. “Het aannemen van een gezonde levensstijl, de nood aan discipline, stressbestendigheid, focus en concentratie zijn ook in andere sportopleidingen van cruciaal belang.” KTA Brugge is er dan ook van overtuigd dat de richting thuishoort in een topsportschool, die daarnaast ook sterk inzet op IT.

“Gaming met de technologie die eraan verbonden is, maakt deel uit van de wereld van vandaag en morgen,” zegt technisch adviseur van KTA Brugge Kris Vandevoorde aan nieuwsblad.be. “We zijn er zeker van dat de specialisatie populair zal zijn bij jongeren, maar ook ouders kunnen gerust zijn: deze digitale specialisatie is een veelomvattende opleiding die jongeren een voorsprong geeft bij hun verdere studies of op de arbeidsmarkt.”

(Bron: nieuwsblad.be - Foto's: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties