Voetbal een feest!? Brussel (letterlijk) in brand door hevige rellen na België-Marokko (video) News
Voetbal een feest!? Brussel (letterlijk) in brand door hevige rellen na België-Marokko (video)
News

Voetbal een feest!? Brussel (letterlijk) in brand door hevige rellen na België-Marokko (video)

De Rode Duivels leden op het WK voetbal in Qatar een pijnlijke nederlaag tegen Marokko: 0-2. Maar wat misschien nog pijnlijker is, is wat er nadien gebeurde (en nu nog steeds aan de gang is) in steden zoals Brussel en ook enkele Nederlandse steden. Er braken immers rellen uit, waarbij honderden jongeren vernielingen aanrichtten en een kat en muis spel speelden met de politie.

In Brussel bijvoorbeeld ontaardden de emoties na de Marokkaanse overwinning in een ‘oorlog’ met de politie. Vooral in de buurt van het Zuidstation was het heftig en gingen honderden jongeren de confrontatie aan met de opgetrommelde agenten. Sommige relschoppers gooiden volle flessen drank of vuurwerk naar mensen, anderen braken straatmeubilair af. Er werden ook brandjes gesticht.

Journalist gewond

Ook een wagen van een cameraploeg van de openbare omroep werd bekogeld en een journalist zou gewond geraakt zijn door vuurwerk. De burgemeester van Brussel, Philippe Close, roept mensen op om het centrum van Brussel te mijden. Het tram- en busverkeer is op verschillende plaatsen onderbroken.

De politie had zich nochtans voorbereid op deze toestanden omdat dit in het verleden al meermaals gebeurde, maar kon dus toch niet voorkomen dat de boel helemaal ontplofte. Hieronder wat beelden van de rellen die circuleren op de sociale media…

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties