Voormalige Google-baas: "AI zal binnenkort s.eksrobots levend maken. Het zal liefde herontwerpen" News
Voormalige Google-baas: "AI zal binnenkort s.eksrobots levend maken. Het zal liefde herontwerpen"
News

Voormalige Google-baas: "AI zal binnenkort s.eksrobots levend maken. Het zal liefde herontwerpen"

Seksrobots zullen binnenkort echt en ‘levend’ lijken dankzij de vooruitgang in kunstmatige intelligentie (AI), dat beweert althans een voormalige hoge pief van Google beweerd. Mo Gawdat, die Chief Business Officer was bij Google X, de ‘geheime’ onderzoekstak van het techbedrijf, gelooft dat het relatief eenvoudig zal zijn om mensen ervan te overtuigen dat seksrobots ‘leven’, gezien de manier waarop de dingen zich ontwikkelen.

Hij zei dat seks voor veel mensen iets virtueels zou kunnen worden in een ‘herontwerp van liefde en relaties’. In een gesprek op het YouTube-kanaal Impact Theory met Tom Bilyeu legde Gawdat uit hoe seks in de hersenen plaatsvindt, en hij voegde eraan toe dat de fysieke kant niet moeilijk te simuleren is met behulp van technologie. Hij zei dat mensen alleen een Apple Vision Pro of een Quest 3 virtual reality headset nodig hebben om het te ervaren. "Denk eens aan alle illusies die we nu niet kunnen ontcijferen," zei hij.

"Heb je een ander wezen nodig!?"

"Maar als we je ervan kunnen overtuigen dat deze seksrobot leeft, of dat de sekservaring in een virtual reality-headset of een augmented reality-headset leeft, dat het echt is, dan is het zo ver,” ging hij verder. "Als we een paar jaar verder denken en denken aan Neuralink en andere manieren om direct verbinding te maken met je zenuwstelsel, en waarom zou je überhaupt een ander wezen nodig hebben? Weet je, dat is eigenlijk heel rommelig. Het zijn allemaal signalen in je hersenen dat je geniet van gezelschap, en seksualiteit, en als je er echt de magie uit wilt halen, kan het gesimuleerd worden.”

"Maakt het uit of het echt is?"

"Net zoals we nu heel gemakkelijk kunnen simuleren hoe je spieren beweegt,” klonk het nog. “Er zijn zoveel manieren waarop je de hersensignalen kunt kopiëren die je hand op een bepaalde manier zouden bewegen, en die je gewoon terug kunt geven aan je hand en die zal op dezelfde manier bewegen. Opnieuw is er dat enorme debat over de vraag of ze bewust zijn of niet. Maakt het echt uit als ze sentientisme zo goed simuleren? Maakt het echt uit of de Morgan Freeman die tegen je praat op het scherm ook echt Morgan Freeman is of een door AI gegenereerde avatar, als je er maar van overtuigd bent dat het de man himself is?”

Hieronder kun je het volledig interview bekijken:

(Intropic: YouTube)

2 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties