Voormalige Miss Oekraïne loopt marathon van Londen (in sterke tijd), gehuld in vlag van haar land (foto's) News
Voormalige Miss Oekraïne loopt marathon van Londen (in sterke tijd), gehuld in vlag van haar land (foto's)
News

Voormalige Miss Oekraïne loopt marathon van Londen (in sterke tijd), gehuld in vlag van haar land (foto's)

Voormalige Miss Oekraïne en tv-presentatrice Viktoriya Kiose (29) heeft op zondag (02/10) de marathon van Londen voltooid, en dat gehuld in de vlag van haar land. Ze liep de marathon samen met haar verloofde en finishte in minder dan vier uur. Een knappe prestatie dus!

De twee liepen om geld in te zamelen voor United24, een initiatief van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky om liefdadigheidsdonaties in te zamelen ter ondersteuning van het land. Het paar, dat sinds mei in Engeland woont, ontvluchtte Oekraïne afgelopen februari en reisde via Hongarije, Polen en Italië naar het Verenigd Koninkrijk.

“Voor jezelf en voor je land”

Viktoriya zei in een interview na de marathon dat ze ‘verdoofd’ was toen de oorlog uitbrak in haar land. Ze vertelde: “Ik was geschokt. Het was heel eng en we kenden zoiets alleen maar van in films. Het was verschrikkelijk. Het was de ergste dag in mijn leven." Over de steun van de vele toeschouwers zei haar verloofde: "Als je hoort dat mensen je steunen en de naam van je land schreeuwen, voel je een verantwoordelijkheid, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je land en je volk."

Voor de marathonliefhebbers: Amos Kipruto uit Kenia en Yalemzerf Yehualaw uit Ethiopië wonnen de marathon van Londen bij respectievelijk de mannen en de vrouwen. Kipruto deed dit in twee uur, vier minuten en 39 seconden, terwijl Yehualaw er twee uur, 17 minuten en 26 seconden over deed. Voor de liefhebbers van mooie vrouwen: hieronder wat leuke foto’s van Viktoriya!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties