Vrouw laadt elektrische wagen op aan semipublieke laadpaal, maar schrikt van factuur: "Les geleerd!" News
Vrouw laadt elektrische wagen op aan semipublieke laadpaal, maar schrikt van factuur: "Les geleerd!"
News

Vrouw laadt elektrische wagen op aan semipublieke laadpaal, maar schrikt van factuur: "Les geleerd!"

Een vrouw die haar elektrische auto aan een semipublieke laadpaal had gehangen om op te laden, kreeg de schrik van haar leven toen ze de factuur ontving. Deze bedroeg maar liefst 98 euro.

De vrouw had een namiddag gewinkeld in Nieuwpoort en besloot haar auto aan te sluiten op een semipublieke laadpaal. Dit bleek echter een kostbare beslissing te zijn, want ze ontving een fors hogere rekening dan verwacht.

Tarieven aan semipublieke laadpalen

"De vrouw betaalde 1,65 euro per kWh. De gangbare prijs schommelt tussen de 25 tot 50 eurocent per kWh", staat te lezen op nieuwsblad.be. "Toen ik opreed stonden er al vijf wagens. Ik heb die tarieven niet gecheckt, maar les geleerd hoor", vertelde de vrouw aan de krant.

Laadpalen op privéterrein 

Het is dus belangrijk om goed op te letten als je onaangename verrassingen wilt voorkomen. Laadpalen hanteren namelijk niet allemaal dezelfde tarieven. Een semipublieke laadpaal bevindt zich vaak op privéterrein, zoals de parkeerplaats van een bedrijf, maar is ook toegankelijk voor buitenstaanders. De tarieven bij semipublieke laadpalen kunnen sterk variëren.

(Bron: nieuwsblad.be en Redactie 24 - Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties