Vrouw zit opgesloten in Tesla nadat de batterij het begeeft: "Alles viel uit, ik was doodsbang!" News
Vrouw zit opgesloten in Tesla nadat de batterij het begeeft: "Alles viel uit, ik was doodsbang!"
News

Vrouw zit opgesloten in Tesla nadat de batterij het begeeft: "Alles viel uit, ik was doodsbang!"

Een vrouw die beweert vast te hebben gezeten in haar elektrische Tesla heeft het bedrijf van Elon Musk bekritiseerd vanwege het gebrek aan voorlichting aan hun bestuurders. Op woensdag 19 juni sprak de dame met ‘On Your Side’ en vertelde hoe ze opgesloten raakte in haar auto. De vrouw, genaamd Diane, begon met uit te leggen dat ze al ongeveer drie jaar een Tesla Model Y bezat en hiervoor nooit klachten had geuit.

Ze zei zelfs: "Het is een leuke auto om te rijden." Maar vorige maand sloeg het noodlot toe toen ze een ritje wilde maken en ontdekte dat ze de deuren van het elektrische voertuig niet kon openen. "De batterij was volledig opgeladen," verklaarde de bestuurder uit de Valley. "Ik stapte in mijn auto, sloot de deur, en alles viel uit. Ik kon de ramen niet openen, de deuren niet ontgrendelen; ik zat gewoon opgesloten." Na te beseffen dat ze de auto niet kon verlaten, probeerde Diane haar Tesla-gebruikershandleiding te raadplegen om uit te zoeken hoe ze eruit kon komen.

Vrouw zit opgesloten in Tesla nadat de batterij het begeeft: "Alles viel uit, ik was doodsbang!"
(Credit: On Your Side)

Tesla-app

Haar pogingen bleken echter tevergeefs, omdat ze het handschoenenkastje niet kon openen om de handleiding eruit te halen. De vrouw belde een vriend om hulp, maar toen hij arriveerde, kon hij haar ook niet uit het voertuig krijgen. Diane logde vervolgens in op de officiële Tesla-app waar ze om noodhulp vroeg. Ze zegt dat vertegenwoordigers van het bedrijf haar uiteindelijk een sms stuurden om haar te laten weten dat er een 'geheime hendel' aan de binnenkant van de autodeur was waarmee ze het voertuig kon verlaten. "Het was eng en zeer verontrustend, om het zacht uit te drukken," klaagde ze na het voorval.

"Tesla moet beter informeren"

In de weken na het incident zou Diane met veel Tesla-eigenaren hebben gesproken die ook niet wisten dat ze de autodeuren kunnen openen als het voertuig geen stroom heeft. Ze vertelde ‘On Your Side’ dat ze wil dat het bedrijf zijn bestuurders beter informeert over deze belangrijke veiligheidsfunctie en dat het bedrijf verdere actie onderneemt. "Maar voor mij lijkt het logisch dat wanneer je stroom verliest, de ramen en deuren open zouden moeten gaan," voegde ze eraan toe. "Niet vergrendelen. Het zou de omgekeerde logica moeten zijn. Dat begrijp ik niet."

Vrouw zit opgesloten in Tesla nadat de batterij het begeeft: "Alles viel uit, ik was doodsbang!"
(Credit: On Your Side)

Geen alleenstaand geval

Interessant genoeg is Diane niet de enige Tesla-bestuurder die recentelijk in haar auto vastzat. Vorige maand zat Brianna Janel vast op een parkeerplaats toen ze opgesloten raakte in haar voertuig. Ze beweerde in een TikTok-video dat ze probeerde het systeem van haar auto te updaten en dacht dat dit ongeveer 24 minuten zou duren. Echter, ze moest naar verluidt 40 minuten in het voertuig zitten in een hitte van 39 graden. In tegenstelling tot Diane was Janel wel bekend met de handmatige deuropening, maar besloot ze in de hitte van Californië te blijven zitten om eventuele schade aan haar auto te voorkomen.

(Bron: Unilad – Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties