Vrouwelijke elektricien is 'te knap' voor job in de bouw: "Klant nam foto's van mij!" News
Vrouwelijke elektricien is 'te knap' voor job in de bouw: "Klant nam foto's van mij!"
News

Vrouwelijke elektricien is 'te knap' voor job in de bouw: "Klant nam foto's van mij!"

De Australische Teneisha Musumeci (21) combineert de jobs van elektricien en fotomodel. Bijzondere combinatie, maar waarom niet. Maar toch zorgt het voor de nodige ‘problemen’. Het gaat immers vaak niet over hoe goed ze is met elektriciteit, maar wel over haar uiterlijk.

Na haar studies wist Teneisha niet wat ze zou gaan doen en uiteindelijk besliste ze om te kiezen voor een typisch mannenberoep. Ze wilde namelijk bewijzen dat vrouwen dit even goed kunnen doen dan mannen. Ze had echter niet verwacht dat ze tegen zoveel muren zou lopen. “Op een keer moest ik bij een oudere man werken doen. Hij maakte geen opmerkingen over mijn werk, maar begon spontaan foto’s van mij te maken terwijl ik druk in de weer was met zekeringen”, onthulde ze.

Clint TV Kijktip: Amy op Heroes Comic Con

‘Te knap’

En ze ging verder: “Op een werf waar nog andere werknemers aan de slag waren, werd er naar mij gefloten en werden seksistische opmerkingen gemaakt. Een van de werfleiders zei me dat ik ‘te knap’ was voor die job.” Teneisha vindt het vervelend dat mannelijke collega’s, die gewoon dezelfde werkplunje als haar, geen opmerkingen krijgen. “Ik begrijp de opmerkingen niet echt, het is zo dom, maar gelukkig heb ik de afgelopen jaren zo’n toename van vrouwen in dit vak gezien”, zei ze.

Teneisha is naast elektricien, ook nog fotomodel in bijberoep. Er verschijnen dus regelmatig mooie foto’s van haar online of in magazines. “Ik vind het wel leuk dat mannelijke collega’s foto’s van mij aan de binnenkant van hun kastje hangen”, zei ze. Over die foto’s gesproken… Wij hebben hieronder een aantal leuke voor jullie verzameld.

(bron: nieuwsblad.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties