Waanzin! Onze landgenoot Karel Sabbe slaagt erin de 'onmenselijke' Barkley Marathons uit te lopen News
Waanzin! Onze landgenoot Karel Sabbe slaagt erin de 'onmenselijke' Barkley Marathons uit te lopen
News

Waanzin! Onze landgenoot Karel Sabbe slaagt erin de 'onmenselijke' Barkley Marathons uit te lopen

Een waanzinnige prestatie, anders kan je het niet verwoorden. Onze landgenoot Karel Sabbe is erin geslaagd de Barkley Marathons uit te lopen. En dit nadat hij vorig jaar nog uit de wedstrijd werd genomen nadat hij – echt waar – de weg vroeg aan… een vuilbak. Zo zwaar is die wedstrijd, dat mensen – atleten die topfit zijn – ervan beginnen te hallucineren.

Sabbe had tot 2.54 uur Belgische tijd om de loodzware Barkley Marathons uit te lopen, en de ultraloper kwam nét voor die deadline over de streep in het Amerikaanse Tennessee. Als eerste Belg ooit. Slechts twee andere lopers, de Fransman Aurélien Sanchez en de Amerikaan John Kelly, haalden ook de meet. Sanchez als eerste, dan Kelly en ten slotte Sabbe, die nog zeven minuten overhad tot de deadline. In de 35 jaar waarin de wedstrijd bestaat, had maar 15 keer eerder iemand de finish gehaald - waarvan de laatste keer in 2017 was.

(lees verder onder de tweet)

18.000 hoogtemeters

De Barkley Marathons mag zonder enige zin voor overdrijving ‘onmenselijk’ genoemd worden. Vijf rondjes die samen 160 kilometer tellen, goed voor 18.000 hoogtemeters (meer dan twee keer de Mount Everest). En dat allemaal door de wilde, ongerepte natuur zonder enige vorm van technologie als hulpmiddel, in een tijdsspanne van 60 uur. Waanzin!

Aan de zijde van Sabbe verscheen nog een Belg aan de start, collega-tandarts Thomas Van Woensel, maar die moest noodgedwongen uit de wedstrijd stappen. Nu ja, stappen… Eerder zwalpen, gaf hij zelf aan. Familie en vrienden hadden donderdagavond verzamelen geblazen in Waregem, en het moet niet gezegd dat daar een serieus feestje losbarstte toen Sabbe net op tijd de eindmeet haalde. Onze landgenoot, die zei dat hij in het woud was beginnen hallucineren, grapte bij de finish: “Sorry voor al het drama. Ik was vergeten waarom ik een horloge droeg”. Respect, Karel!

(Bron: nieuwsblad.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties