WK-reporter live in uitzending beroofd. Politie vraagt: "Wilt u 5 jaar cel of zetten we hem het land uit?" Actua
WK-reporter live in uitzending beroofd. Politie vraagt: "Wilt u 5 jaar cel of zetten we hem het land uit?"
Actua

WK-reporter live in uitzending beroofd. Politie vraagt: "Wilt u 5 jaar cel of zetten we hem het land uit?"

Het veelbesproken WK voetbal in Qatar is eindelijk afgetrapt. In de openingsmatch ging het thuisland roemloos ten onder tegen Ecuador (0-2). In de aanloop naar die openingswedstrijd verzorgde de Argentijnse journaliste Dominique Metzger een live-uitzending vanuit de Corniche-wijk van Doha. Tijdens haar reportage werden echter spullen uit Metzgers handtas gestolen, waaronder geld en documenten.

Ze deed later aangifte bij de plaatselijke politie en beweerde dat ze het daar allemaal een beetje ‘verwarrend’ vond. Terugdenkend aan haar gesprek met een agent, zei Metzger: "Ik ging naar het bureau en toen begonnen de culturele verschillen. De politievrouw zei tegen me: 'We hebben overal hightech camera's en we gaan de dief opsporen met gezichtsdetectie. Wat wil je dat justitie doet als we hem vinden?'"

“Welke straf wenst u?”

Dat laatste is op zich al een ietwat bijzondere vraag, maar de agente gaf meteen ook al een paar opties. Ze vroeg aan Metzer: “Wilt u dat we hem 5 jaar opsluiten of het land uitzetten?” De journaliste zei dat ze gewoon haar spullen terug wilde hebben, hoewel het op dit moment nog onduidelijk is of dat ook al is gebeurd.

WK-reporter live in uitzending beroofd. Politie vraagt: "Wilt u 5 jaar cel of zetten we hem het land uit?"

In de aanloop naar de aftrap van het toernooi deze week is vooral gesproken over de kwestie van de mensenrechten in Qatar en de vraag of het WK daar überhaupt wel gehouden had moeten worden. De Engelse ex-voetballer en nu presentator Gary Lineker werd eerder deze week door de fans geprezen voor zijn krachtige monoloog aan het begin van een BBC-uitzending. Lineker hield een vernietigende toespraak over de corruptie van de FIFA bij het toekennen van het toernooi aan Qatar, en over de mensenrechtensituatie in Qatar.

“Het is een farce!”

Hij zei onder andere: "Sinds de FIFA in 2010 voor Qatar koos, is de kleinste natie ooit die deze grote voetbalcompetitie organiseert onder vuur komen te liggen. Van beschuldigingen van corruptie bij het biedingsproces tot de behandeling van migrantenarbeiders die de stadions bouwden, waarbij velen het leven lieten. Homoseksualiteit is hier illegaal, vrouwenrechten en vrijheid van meningsuiting zijn nagenoeg onbestaande. Ook de beslissing zes jaar geleden om het WK van de zomer naar de winter te verplaatsen, is onbegrijpelijk. Het is een farce!”

(Bron: LADbible)

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties