Zakenman wordt straatarme dakloze ‘dankzij’ corrupte Antwerpse flik

De Antwerpse hoofdinspecteur haalde al zijn slinkse flikkentrucks uit de kast om de hoteleigenaar alles te ontfutselen. Hoofdinspecteur M. verzon een financieel onderzoek om vervolgens een huiszoeking te gaan doen bij de zakenman. Die had een hotel, maar het bewijs dat de zaak wel degelijk van hem was, was plots verdwenen. In 2012 werd de […]

De Antwerpse hoofdinspecteur haalde al zijn slinkse flikkentrucks uit de kast om de hoteleigenaar alles te ontfutselen.


Hoofdinspecteur M. verzon een financieel onderzoek om vervolgens een huiszoeking te gaan doen bij de zakenman. Die had een hotel, maar het bewijs dat de zaak wel degelijk van hem was, was plots verdwenen. In 2012 werd de man veroordeeld tot twee jaar cel, 5 jaar ontzegging uit de burgerrechten en een schadevergoeding van 800.000 euro, omdat hij zich zogezegd onterecht had uitgegeven voor hoteleigenaar en op die manier geldsommen ‘onterecht’ zou verkregen hebben. Getuigen die in de rechtbank aanvankelijk wilden komen vertellen dat de man wel degelijk zaakvoerder was, werden geïntimideerd door hoofdinspecteur M. Alle eigendommen van de man werden verkocht en beslag gelegd op rekeningen, waardoor hij een tijdlang als straatarme dakloze moest zien te overleven.

Later werd de man door het hof van beroep in Antwerpen weer vrijgesproken, omdat getuigen daar uiteindelijk toch hun mond durfden open te doen. Er werd onderzocht hoe het gerecht zulke schromelijke vergissing had kunnen maken en wat bleek?

Alle bewijsmateriaal dat de man wel degelijk zaakvoerder was van zijn hotel, zoals het aandelenboek, had inspecteur M. tijdens de huiszoeking meegenomen en verstopt in de onderste lade van zijn bureau. M. was bevriend met een zakenman, die aan de corrupte flik had gevraagd de hoteleigenaar te ruïneren. (SL)

Leave a Reply

Your email address will not be published.