Zuid-Afrikaans voetbalteam levenslang geschorst nadat het... 41 owngoals maakt! Sport
Zuid-Afrikaans voetbalteam levenslang geschorst nadat het... 41 owngoals maakt!
Sport

Zuid-Afrikaans voetbalteam levenslang geschorst nadat het... 41 owngoals maakt!

De 59-1 overwinning van Matiyasi tegen de Nsami Mighty Birds in de Zuid-Afrikaanse vierde klasse deed natuurlijk de wenkbrauwen fronsen bij de lokale voetbalbond. En al zeker de manier waarop de zege tot stand kwam. Er vielen immers maar liefst 41 owngoals te noteren!

Maar het waren niet alleen Matiyasi en de Mighty Birds die tegen de lamp liepen. Op de laatste speeldag vielen er immers nog een aantal vreemde uitslagen te noteren. Het kwam erop neer dat nog drie teams, waaronder Matiyasi, kampioen konden worden en alles zou afhangen van het doelpuntensaldo. En een onwaarschijnlijk plot ontrolde zich in de matchen met de drie titelkandidaten.

Tegenstanders stappen van het veld

Tegenstanders die moe van het veld stapten en niet vervangen werden, scheidsrechters die rode kaarten bij de vleet uitdeelden, enorme flaters die begaan werden, tientallen doelpunten die gescoord werden, waaronder dus 41 owngoals in de match van Matiyasi. Je houdt het allemaal niet voor mogelijk. Matiyasi won dus met 59-1 maar was geen kampioen. Het was Shivulani, dat met 33-1 won, dat de titel binnenrijfde.

"Geen respect voor voetbal!"

Maar ook in die match was het dus op een akkoordje gegooid, overal eigenlijk. De voetbalbond heeft nu besloten om alle betrokken clubs een levenslange schorsing op te leggen. “Deze mensen hebben totaal geen respect voor het voetbal en de fans!” zei de voorzitter. Uiteindelijk kreeg het vierde gerangschikte Gawula Classic de titel dus zomaar cadeau.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties