Is de PlayStation VR2 echt de moeite? Wij deden de test op CES en "Wauw!" Clint.tv
Is de PlayStation VR2 echt de moeite? Wij deden de test op CES en "Wauw!"
Clint.tv

Is de PlayStation VR2 echt de moeite? Wij deden de test op CES en "Wauw!"

Afgelopen week was het CES in Las Vegas, de grootste tech-beurs ter wereld. Wij waren aanwezig (de volledige reportage zie je hier) en ook Sony was weer van de partij. Zij hadden onder andere de PlayStation VR2 bij die vanaf eind februari in de winkelrekken ligt. Iedereen was op de beursvloer duidelijk razend nieuwsgierig naar de opkomende VR-headset want er was een wachtlijst die op een bepaald moment 2 dagen lang was.

Gelukkig konden we met de charmes van onze lieftallige Sasha toch nog een kans krijgen om de PlayStation VR aan een zeer grondige test te onderwerpen. Sasha zelf was de gelukkige die de headset mocht opzetten en zich mocht laten onderdompelen in de veelbelovende launchgame Horizon: Call of the Mountain. Haar ervaring was alvast fenomenaal.

Is de PlayStation VR2 de beste VR-headset ooit?

Zoals je in bovenstaande video kon zien was Sasha razend enthousiast, terecht ook. De originele PlayStation VR was met al zijn draden vaak best een gedoe om elke keer op te starten. Bij zijn opvolger heb je maar één kabel nodig en kan je onmiddellijk aan de slag. De headset zelf zit ook ontzettend comfortabel waardoor langere sessies ook aangenaam blijven.

De sprong van de originele PlayStation VR ( die in 2016 verscheen) naar zijn opvolger, is werkelijk gigantisch. Niet enkel door de gloednieuwe controllers die veel meer opties geven en ervoor zorgen dat de ervaring nog diepgaander en leuker is maar ook op grafisch gebied zal de PS VR2 deze keer je mond doen openvallen.

Is de PlayStation VR2 echt de moeite? Wij deden de test op CES en "Wauw!"

Met veel VR-headsets had/heb je nog vaak het idee dat je wat leukere, kleine min-games speelt. Wij speelden Horizon: Call of the Mountain en we hadden deze keer eindelijk het gevoel dat we een fantastische blockbuster-game aan het spelen waren waar we middenin zaten door de VR-headset. Een ervaring die eigenlijk nog maar zelden is geëvenaard in virtual reality.

Conclusie: dit wordt een must-have

Onze hype voor de PS VR2 was eerlijkheidshalve nog niet al te hoog maar na onze testsessie zijn we er al bijna heilig van overtuigd dat het nieuwe speeltje van Sony alles in huis heeft om de beste VR-headset ooit te worden. Met maar liefst 30 launch games lijkt het er alvast op dat PlayStation ook absoluut gelooft in een groot succes. Het aftellen naar eind februari kan alvast beginnen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties