Belgisch Kampioenschap curryworsten eten: Clint was erbij! Clint Vecht Voor Jou!
Belgisch Kampioenschap curryworsten eten: Clint was erbij!
Clint Vecht Voor Jou!

Belgisch Kampioenschap curryworsten eten: Clint was erbij!

Jawel, u leest het helemaal goed! Een Belgisch kampioenschap curryworsten vreten. Om ter meest, dus dat kan niet anders dan slecht aflopen. Uiteraard stond Clint op de eerste rij van deze historische vreetwedstrijd!

Historisch, inderdaad, want als we even terugspoelen naar de laatste keer dat er in België nog eens een kampioenschap curryworstenvreten werd gehouden, zitten we helemaal terug in de jaren stillekes. In 1976, om precies te zijn, toen ene Jaak 26 frikandellen naar binnen wist te stompen in één uur. Een mooie prestatie, maar we gaan u er gelijk bij vertellen dat het wereldrecord op 44 curryworsten in één uur staat. Yup, een Hollander, en hij heet Sjonnie.

Nu kwam curryworstenproducent Vanreusel op het idee om een eigen curryworstenvreetwedstrijd te organiseren. Promotiestuntje van jewelste, zo bleek, want heel wat hongerige mensen schreven zich in. Vorige vrijdag vonden de vier voorrondes plaats, in het coolste frituur van Lummen, Zonhoven, Kortessem en Borgloon. De winnaar van elke voorronde ging door naar de finale en die vindt deze vrijdag plaats in Hasselt. Bedoeling was dat de vreetmachines zoveel mogelijk frikandellen naar binnen speelden op een kwartier. Het lijkt erg simpel, want u weet even goed dat zo’n worstje best kan smaken, maar uit eigen ervaring weten we dat een maag snel genoeg heeft van het ‘kwaliteitsvlees der frituren’ en het spijsverteringstelsel best wat moeite heeft om de overtollige vetzakkerijen om te zetten in wc-materiaal.

Soit, we wilden wel eens weten hoe hongerig de kandidaten van frituur ’t Patatje in Lummen waren. Een kwartier lang aten en vraten ze tegen de sterren op. Mooi ook hoe de plaatselijke oude garde er een onderonsje van had gemaakt en met een pintje genoot van een heerlijk, maar eentonig, avondmaal. Er kon er helaas maar eentje winnen en dat werd Rik Mollen, een aardige knul die 10,5 exemplaren versmachtte. Een mooie prestatie en dat verdient een stevige duw in de rug in de finale, iets waar Clint hét ideale team voor is. Vrijdag 4 november, van 14u tot 16u, schreeuwen we onze Clintcurryworstenvreter met megafoons en supporterstoeters naar de historische overwinning, eentje waar een mens fier op kan en moet zijn! PS – en dat staat deze keer voor postscriptum – Bij deze bent u ook vriendelijk uitgenodigd om onze vreetkoning op de troon te helpen! Meer info vindt u hier. (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties