Vlaamse Steven Wolles vertelt over zijn unieke en fascinerende job als 'babes fotograaf' News
Vlaamse Steven Wolles vertelt over zijn unieke en fascinerende job als 'babes fotograaf'
News

Vlaamse Steven Wolles vertelt over zijn unieke en fascinerende job als 'babes fotograaf'

De meeste foto's van de prachtige dames die je bijna dagelijks op Clint ziet, zijn natuurlijk voornamelijk gemaakt door professionele fotografen. Zo zag je ongetwijfeld ook al vaak sexy plaatjes de revue passeren van Vlaamse fotograaf Steven Wolles.

Hij was onder andere verantwoordelijk voor de Playboy-shoot van Temptation Megan. Een job als 'babes fotograaf', hoe is dat nu en is dat net zo boeiend zoals het klinkt? Wij spraken uitgebreid met Steven Wolles en kwamen heel wat boeiende dingen te weten.

Kan je ons, voor de mensen die je niet kennen, even vertellen wat je exact doet?

Wel, ik woon in Antwerpen en ik ben freelance fotograaf, voornamelijk in de modellenwereld. Freelance wil zeggen dat ik niet vast in dienst voor een bepaald magazine of werkgever werk, maar dat ik op zelfstandige basis fotoshoots doe en deze zelf aanbied aan bijvoorbeeld Playboy.

Mijn klanten kunnen ook webshops zijn die hun collectie willen laten fotograferen of die reclame foto's nodig hebben, maar uiteraard komen er ook veel particuliere klanten die voor zichzelf graag eens een fotoshoot willen doen.

Waarom heb je voor deze job gekozen en hoe ben je erin gerold om dit professioneel te doen?

Ik werk als fotograaf momenteel nog altijd in bijberoep, mijn hoofdberoep is werken op de luchthaven als onderhoudstechnieker van vliegtuigmotoren. Ik ben echter altijd al wel met fotografie bezig geweest. Het begon met de oude camera van mijn vader, maar toen was alles nog analoog dus moest je deze nog laten ontwikkelen.

Pas jaren later heb ik me er meer op verdiept na de aankoop van een digitale spiegelreflexcamera en bij het ontdekken van photoshop. Ik kocht toen een photoshop magazine waar allerlei "tips and tricks" instonden, maar ook kon je een foto van je eigen werk inzenden en als dit goed genoeg was werd dit gepubliceerd. Zo heb ik dan mijn eerste kleine publicatie in een verkregen.

Dit smaakte uiteraard naar meer en ik ben op zoek gegaan naar andere uitdagingen. Het was toen de periode dat Temptation Island terug op tv kwam. Ik kreeg toen een berichtje van Pommeline waarmee ik al een tijdje in contact was om eens een fotoshoot te doen samen. Ze vertelde me dat ze een verleidster was in Temptation Island was en het misschien wel interessant was om onze fotoshoot dan te houden.

Vlaamse Steven Wolles vertelt over zijn unieke en fascinerende job als 'babes fotograaf'

En inderdaad, toen het seizoen van start ging waren de foto's van haar meteen een succes en werden ze over overal op social media en in de kranten en magazines gedeeld. Dat was eigenlijk voor mij de eerste grootste stap naar een wat professionele carrière in de fotografie.

Heb je het gevoel soms dat je veel concurrentie hebt van andere fotografen?Indien bijvoorbeeld dames net bekend worden, zullen er ongetwijfeld veel fotografen staan te popelen om haar als eerste te fotograferen?

Ik kijk eigenlijk niet naar andere fotografen als concurrent, iedereen doet zijn of haar best om mooie beelden te maken en hun visie vast te leggen. Er zal altijd wel een kleine concurrentie zijn en jaloezie zijn wanneer iemand een bepaald persoon als eerste voor zijn lens heeft en dan goede reclame krijgt. Maar gezonde concurrentie moet er zijn, zo geef je jezelf steeds weer nieuwe uitdagingen en blijf je actief.

Is het fotograferen van babes een beroep waar je goed je boterham mee kan verdienen? Is het een job die je andere mensen aanraadt die nadenken over een carrière als fotograaf?

De markt is een beetje verzadigd met fotografen. Zeker sinds de laatste jaren nadat de populariteit van social media in België sterk steeg. Er zijn nu ook bloggers die met geweldige camera's werken en zeer goed overweg kunnen met Lightroom en Photoshop.

Je moet dus al sterk uit de hoek moeten komen met vernieuwende technieken of beelden, of wat geluk hebben, vaak heb je succes toch te danken aan iemand die je een kans heeft willen geven of aan iemand die gelooft in jou.

Mijn grootste verdiensten komen momenteel uit Patreon. Dat is een soort van crowdfunding platform waar mensen dan een lidmaatschap aanmaken waarmee ze je maandelijks een bijdrage geven in ruil voor iets exclusief van je werk. Dat kunnen foto's zijn die je enkel daar aanbiedt, of dat kan een inkijk achter de schermen zijn met video's en foto's.

Bij mij zijn dit voornamelijk de beelden die ik niet op Instagram mag posten wegens te naakt (Playboy stijl) je kan deze dus voor een klein maandelijks bedrag bekijken op mijn patreon (www.patreon.com/stevenwolles). Maandelijks komen hier steeds nieuwe foto's op.

Vlaamse Steven Wolles vertelt over zijn unieke en fascinerende job als 'babes fotograaf'

Hoe kies jij modellen uit met je wil samenwerken? Je hebt reeds met heel wat dames samengewerkt die al bekend zijn of vrouwen gefotografeerd die daarna bekend geraken, benader jij ze zelf of nemen zij of publicaties vaak zelf met jou contact op?

Ik stuur geregeld wel wat berichtjes rond naar dames waarvan ik denk dat zij goed zijn om eens model te staan, maar ik word ook zelf dagelijks benaderd met de vraag voor een fotoshoot. Ik kies niet altijd de modellen uit, je kan mij ook gewoon inhuren voor een fotoshoot.

Als ik vrij werk wil maken, dan let ik wel of de persoon een wat groter aantal volgers heeft of dat zij een bepaalde uitstraling heeft waarmee ik dan na de shoot naar een magazine kan toestappen om te laten publiceren. Iemand geschikt vinden voor bijvoorbeeld Playboy is zeker niet altijd eenvoudig.

Zijn er bepaalde Vlaamse vrouwen waar je heel graag mee samenwerkt en die je regelmatig terug zal vragen?

Afgelopen jaar heb ik wel met een paar toppertjes gewerkt die ook gewoon heel aangenaam zijn om mee samen te werken. Celest bijvoorbeeld, de eerste ere dame van Miss België. Wij hadden onze eerste fotoshoot samen afgelopen jaar en we hadden op korte tijd echt zeer mooie foto's en een leuke publicatie nadien, dit jaar werken we zeker nog wel samen.

Ook met Megan van Temptation Island werk ik steeds graag samen. Dankzij haar heb ik mijn eerste Playboy cover kunnen bemachtigen afgelopen september, dat stond al een tijdje op mijn verlanglijst. Maar uiteraard zijn er zoveel toffe mensen waarmee ik al mee heb samengewerkt, ik schrik soms van meiden die voor het allereerst komen shooten en waarmee ik dan geweldige foto's maak. Ik ben iedereen echt super dankbaar dat zij zichzelf ook steeds zo inzetten!

Wat is voor jou een droomlocatie om te shooten en wat je echt nog ooit zou willen doen?

Als corona er niet was geweest dan ging ik afgelopen jaar een rondreis maken in Amerika, je hebt daar prachtige natuurplekken om te shooten, maar ook de steden zijn helemaal anders dan in Europa, dus dat staat zeker nog op mijn verlanglijst.

Maar uiteraard ook de witte stranden in Mexico of de Malediven, wie weet kan ik dit jaar één van die landen doen als alles aan de betere hand gaat met Corona natuurlijk.

Vlaamse Steven Wolles vertelt over zijn unieke en fascinerende job als 'babes fotograaf'

Worden foto's achteraf altijd nog bewerkt met photoshop of andere programma's zoals men vaak denkt. Of valt nog best mee? Wat verander jij nog soms achteraf?

Ja sowieso worden deze altijd nog wel bewerkt, niet in de mate dat ik het model helemaal ga veranderen. Het zijn voornamelijk de kleurtinten en het contrast dat ik aanpas. Het komt natuurlijk ook voor dat iemand wat slechter geslapen heeft en dan moet ik de walletjes wat aanpassen natuurlijk, haha.

Maar ik verander nooit uiterlijke kenmerken, ik accentueer de schoonheden en verberg de minderheden een beetje. Eigenlijk net zoals je met make-up doet.

Heb je al minder prettige ervaringen gehad tijdens een fotoshoot waar je een anekdote over wil vertellen

Eigenlijk heb ik nog nooit een slechte aanvaring gehad tijdens een shoot. Nadien kan er wel eens een discussie ontstaan over de selectie van de foto's of over de nabewerking. Ik vind het namelijk niet zo fijn als een foto nadien nogmaals wordt bewerkt, maar dan bedoel ik echt heel lelijk bewerkt. De kleuren die met elkaar beginnen te vloeken, de ogen die veel te hard worden bewerk, en als er dan mijn naam bijstaat als fotograaf is dat uiteraard slechte reclame en niet hoe ik het bedoeld had de foto te maken.

Ik neem altijd als voorbeeld dat je een schilderij gaat kopen en nadien zelf met de verfborstel aan het werk gaat om het wat aan te passen, dat doe je ook niet.

Hoe was 2020 en het gehele coronajaar voor jou als fotograaf? Had dit een grote impact op jouw job of moest je plots heel anders te werk gaan?

Eigenlijk was 2020 voor mij een heel goed jaar. Ik heb een leuke fotoshoot trip naar Italië gemaakt met een paar modellen, dat was toen een van de enigste groene zones dat er nog was. We hebben echt een leuke tijd gehad ondanks de crisis.

Corona heeft natuur altijd wel een kleine impact gehad, je mag plots niet meer werken en dan weer wel als je de regels goed naleeft. Vaak werden er wel fotoshoots geannuleerd, voornamelijk uit Nederland.

Wat was voor jou de meest memorabele shoot met een model en waarom?

Dit zal dan toch wel afgelopen jaar geweest zijn toen ik met Megan net na de lockdown een fotoshoot had aan de Belgische kust. We hebben deze beelden dan opgestuurd naar Playboy en ik had mijn eerste Playboy cover. Dat was voor mij een doel dat ik al een geruime tijd had, en ik ben Megan dan ook zeer dankbaar dat ze in mij geloofde om dit waar te maken.

Vlaamse Steven Wolles vertelt over zijn unieke en fascinerende job als 'babes fotograaf'

Heb je nog bepaalde doelstellingen of dromen in jouw job die je hierboven nog niet hebt genoemd?

Ik wil sowieso nog een aantal covershoots doen voor magazines zoals Playboy. Maar misschien ook wel een fashion magazine, ik shoot zeer graag fashion, maar het is ontzettend moeilijk om in die wereld binnen te stappen. Zeker als je al die tijd een 'babe' fotograaf bent. Maar het is een uitdaging die ik zeker aanga de komende jaren!

Hieronder heb je alvast nog wat meer van de prachtige foto's die Steven heeft gemaakt met bekende en minder bekende dames. Op zijn boeiende Instagramaccount zie je er nog veel meer. Voor zijn iets pikantere naaktfoto's die niet welkom zijn op Instagram moet je dan weer op Steven zijn Patreon zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties