Dakota (30) laat na veel twijfel eindelijk haar baard groeien: "Ik voel me nu heel erg sexy" Entertainment
Dakota (30) laat na veel twijfel eindelijk haar baard groeien: "Ik voel me nu heel erg sexy"
Entertainment

Dakota (30) laat na veel twijfel eindelijk haar baard groeien: "Ik voel me nu heel erg sexy"

Op het moment dat Dakota Cooke, nu 30, in de puberteit kwam, merkte ze dat er veel haar op haar gezicht groeide. Al snel had ze wekelijkse wax-afspraken en scheerde ze haar gezicht twee keer per dag in een poging om er vrouwelijker uit te zien. Dakota voelde zich jarenlang veroordeeld en onzeker over haar haargroei, en had veel angsten en een laag gevoel van eigenwaarde. Nu heeft ze eindelijk haar haargroei omarmd.

Ondanks verschillende tests is het onduidelijk wat de oorzaak is van Dakota's gezichtshaar, maar artsen denken dat het iets te maken heeft met haar bijnieren die verhoogde niveaus van testosteron produceren. Dakota zei in een interview met Metro: “Toen ik op mijn dertiende in de puberteit kwam, merkte ik het voor het eerst echt op. Het begon met perzikpluis op mijn gezicht dat langer en donkerder begon te worden.”

Dakota (30) laat na veel twijfel eindelijk haar baard groeien: "Ik voel me nu heel erg sexy"

Scheerlittekens

“Ik groeide op in een periode waarin vrouwen met gezichtsbeharing zo gestigmatiseerd waren dat iedereen me vertelde dat meisjes geen gezichtsbeharing horen te hebben” ging ze verder. “Ik denk dat dat me bijgebleven is, want de volgende tien jaar ben ik in een spiraal van schaamte terechtgekomen, waarin ik mijn gezicht op foto's probeerde te verbergen en elke week wax-beurten had.” Toen Dakota haar eerste job had, kwam het zelfs zo ver dat ze zich twee keer per dag scheerde. Eén keer ’s ochtends en één keer tijdens haar lunchpauze.

“Ik werkte op de make-upafdeling van een winkel, waar het niet acceptabel was om iets anders te zijn dan een stereotype vrouw” zei ze. “Ik bedekte de scheerlittekens en de uitslag met make-up en mijn gezicht was de hele tijd zo geïrriteerd en rood. Waarschijnlijk heb ik tot op de dag van vandaag nog steeds een aantal van die scheerlittekens.” Alles veranderde in 2015, toen Dakota op een feestje was met een vriend, die haar vertelde over het werken in een circus.

Dakota (30) laat na veel twijfel eindelijk haar baard groeien: "Ik voel me nu heel erg sexy"

Circusact

Dakota vond het idee om een bebaarde dame in de circusshow te zijn echt geweldig, en besloot dus om de scheermesjes en het waxen te dumpen en haar gezichtshaar in te laten groeien. “Dat was echt de katalysator waarmee mijn reis naar het houden van mezelf en mijn baard begon” vertelde ze. “Het uitgroeien van mijn baard was in het begin heel ongemakkelijk, het kostte me veel moeite om het er niet gewoon weer af te knippen en te scheren. Ik herinner me de eerste keer dat iemand een foto van me wilde maken nadat ik mijn eerste centimeter baard had laten groeien, en ik kreeg heel wat starende blikken.”

Gaandeweg leerde Dakota met het ongemak om te gaan en te houden van hoe ze eruit zag. Ze doet nu een circusact onder de naam ‘Dakota, de dame met de baard’, en voert ‘kunstjes’ uit zoals spijkers in haar neus slaan en over glas lopen. Mijn familie en vrienden zijn super ondersteunend geweest tijdens mijn reis van zelfacceptatie en hebben zelfs een "don't f*** with the bearded lady" bord voor me gekocht waar ik dol op ben” zei Dakota. “Het hebben van een baard heeft nooit invloed gehad op mijn vrouw-zijn, het is nu gewoon een deel van mij, en ik hou ervan dat ik het heb omarmd.”

Dakota (30) laat na veel twijfel eindelijk haar baard groeien: "Ik voel me nu heel erg sexy"

(Bron: Metro - Foto's: Facebook Dakota Cooke)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties