Er bestaat zowaar een 'wereldkampioenschap Excel' en dat wordt live op tv uitgezonden Entertainment
Er bestaat zowaar een 'wereldkampioenschap Excel' en dat wordt live op tv uitgezonden
Entertainment

Er bestaat zowaar een 'wereldkampioenschap Excel' en dat wordt live op tv uitgezonden

Er zijn op dit moment zoveel sporten in de wereld en ze brengen allemaal sfeer, spanning, verdriet, vastberadenheid en adrenaline. Op de een of andere manier, in welke vorm dan ook. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als ‘Excel Esports’!? Inderdaad, een hele sport gewijd aan 'VLOOKUP', 'COUNTIF', en 'SUMIF'. We hebben officieel ons hoogtepunt bereikt als samenleving!

De sport is opgezet door de ‘Financial Modeling World Cup’, met hun meest recente evenement de ‘All-star Battle’ boordevol commentatoren en analyses. En als je dacht dat jouw Microsoft Excel-vaardigheden tot de beste behoorden, wel… dan moeten we je zwaar teleurstellen. Deze mensen zijn van een ander niveau!

Live op tv

Het toernooi voor deze unieke ‘sport’ zet de besten tegenover de besten, terwijl ze proberen originele en aartsmoeilijke opgaven op te lossen, met als doel zo veel mogelijk vragen te beantwoorden in een beperkte tijd. Het is eigenlijk al een hele tijd een Esport, met de eerste Financial Modeling World Cup die in september 2020 van start ging. Die werd gewonnen door de Australiër Joseph Lau en de wedstrijd van 2021 werd gewonnen door de Amerikaan Diarmuid Early.

In deze ‘All-star Battle’ waren die twee deelnemers weer van de partij, evenals runner-ups en hooggeplaatste (ja, er zijn ranglijsten!) deelnemers. De kampioenschappen werden nationaal uitgezonden in de Verenigde Staten op ESPN2, met scorekaarten en commentatoren om het zo legitiem mogelijk te laten lijken. Mensen waren er online ook dol op. Eén persoon merkte op: "Waarschijnlijk het meest opwindende en leerzame sportevenement in mijn leven. Ik heb hier echt een paar dingen van geleerd." Hieronder wat beelden…

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties