Opgepast: Nederlanders komen op 19 juni massaal ons gratis bier opzuipen! Entertainment
Opgepast: Nederlanders komen op 19 juni massaal ons gratis bier opzuipen!
Entertainment

Opgepast: Nederlanders komen op 19 juni massaal ons gratis bier opzuipen!

Echt waar: onze noorderburen zijn komende vrijdag van plan om hun keelgat vierkant open te komen zetten en voor één keertje niet om de luidruchtigste te zijn, maar wel om te zwelgen.


Naar aloude traditie wordt er jaarlijks in Roeselare een heel groot vat Rodenbach leeggetapt op de laatste vrijdag van juni. Een beker van tien euro dient u aan te kopen en die kan u vervolgens zo dikwijls laten vullen als uw hartje begeert. Of uw maagje verdragen kan, ons om het even.

Voor één keertje zullen de feestelijkheden niet te doen zijn op de laatste, maar wel de voorlaatste vrijdag van de maand juni. Dat heeft dan weer te maken met 'Batjes', koopjesdagen die nu vrijdag zullen aanvangen.

Uiteraard zijn het niet enkel mensen uit Roeselare zelf die een stevige pot komen drinken, maar zelfs mensen van buiten de landsgrenzen. Een Nederlands forum met 'uit-tips' roept Nederlanders zelfs op massaal te komen zwelgen, nu vrijdag.

“Het mooie België is om vele redenen bekend. We noemen bijvoorbeeld Manneke Pis, wafels, chocolade, overbodige bruggen, frieten en heerlijk bier. Vooral van die twee laatste zijn we fan.”

En als het dan ook nog eens gratis is, dan zijn die 'Hollanders' natuurlijk nog veel meer fan. “Reden te meer om komende vrijdag 19 juni 2015 af te zakken naar Roeselare, een fijne stad in West-Vlaanderen waar de lokale brouwerij Rodenbach een groot biervat met 5.000 liters lekkers weggeeft”, zo schrijft men.

Voorts roept de site op reeds bij aanvang (18u) aanwezig te zijn. “Meestal duurt het een uur of drie, vier vooraleer de grote ton leeg is, maar zaak blijft om er vroeg bij te zijn.”

Nog volgens die website hoeven Nederlanders geen schrik te hebben van de arm der wet die dag: “Die avond kijkt de politie graag een oogje dicht als het op openbare dronkenschap aankomt. Dat zeggen ze niet, want dat zou tegen de wet zijn, maar in de praktijk komt het daar op neer.”

We belden even naar brouwerij Rodenbach voor een reactie en die klonk kort maar krachtig: “Het is te hopen dat ze niet met té veel komen dan, want er wordt 'slechts' een vat van 3.400 liter getapt.” In de plaats van de 5.000 liter waar de Nederlanders op rekenen, dus. Dat zijn toch 6.400 pinten minder! (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties