‘Squid Game’ gaat meest bekeken Netflix-serie ooit worden, maar komt er nu een seizoen 2?

Komt er een tweede seizoen?

De Netflix-serie Squid Game is een ongeziene hype. Deze Zuid-Koreaanse serie over 456 spelers met geldproblemen die het opnemen tegen elkaar in dodelijke versies van kinderspelletjes is een schot in de roos. Meer zelfs, het ziet er naar uit dat binnen enkele weken Squid Game alle Netflix-records zal breken.

Ted Sarandos, de content chief van Netflix, kondigde op een event namelijk aan dat Squid Game op weg is om de meest bekeken en populairste Netflix-serie ooit te worden. Tot voor kort stond Bridgerton op de eerste plaats, deze werd bekeken door 82 miljoen Netflix-accounts. Lupin Part 1 volgt op de tweede plaats met 76 miljoen en ook The Witcher 3 staat mee tweede met ook 76 miljoen huishoudens die hebben gekeken.

Seizoen 2 voor Squid Game op komst?

Squid Game heeft bovenstaande records momenteel nog niet verbroken, maar als je kijkt naar het verleden en het kijkgedrag van Netflix-kijkers dan wordt Squid Game wellicht de grootste serie ooit, aldus de co-CEO van Netflix. Goed nieuws voor fans natuurlijk. Want hoewel het eerst nog de vraag was of er wel ooit een tweede seizoen zal komen, is het na zo’n succes eerder de vraag van wanneer.

De mogelijkheden voor een seizoen 2 zijn natuurlijk eindeloos en voor de makers zijn er nog heel wat andere kinderspelletjes die ze dodelijk kunnen maken. Over de mysterieuze organisatie vallen ook nog ongetwijfeld heel wat verhalen te vertellen. Hwang Dong-hyuk die zowel regisseur als schrijver was, gaf al aan dat hij eventueel wel openstaat voor een tweede seizoen, maar dat hij het wel anders zou aanpakken deze keer.

Zo schreef hij het script voor het origineel helemaal in zijn eentje, maar dat bleek compleet slopend te zijn. Voor het script van eerste twee afleveringen te perfectioneren zou hij bijvoorbeeld 6 maanden nodig gehad hebben: “Ik heb nog geen ver ontwikkelde plannen voor ‘Squid Game 2’. Het is zelfs een beetje vermoeiend als ik eraan denk. Maar moest ik doen, zou ik het zeker niet meer alleen doen. Ik zou een ‘writers room’ gebruiken en ik wil met meerdere ervaren regisseurs samenwerken.”

Netflix beseft natuurlijk maar al te goed dat ze een megahit in handen hebben en zullen regisseur Hwang Dong-hyuk ongetwijfeld wel met enkele zakken geld trachten te overtuigen om snel werk te maken van een tweede seizoen. Al zal Squid Game 2 wellicht pas het levenslicht zien in 2023 of zelfs pas 2024 wetende dat het script nog geschreven moet worden.

Making off van Squid Game

Voor iedereen die geen genoeg krijgt van de Netflix-hit. De streaming service smeet onderstaande making off op YouTube. Best interessant omdat ze tonen hoe ze elke ‘death game’ gefilmd hebben:

Leave a Reply

Your email address will not be published.