Vlaming toont zijn Pokémonkaart van 415.000 euro: ‘Mijn hele collectie is miljoenen waard’

Misschien toch maar even je kaarten op zolder gaan zoeken

Gisteren kwam Yves Bruynen langs in de Cooke en Verhulst show. Deze man uit Hoogstraten kocht een zestal jaar geleden een pakketje Pokémon-kaarten voor zo’n 200 euro en bleek daar toch wel een ‘first edition Shadowless Charizard’ tussen te zitten. Een kaartje waarvan er momenteel slechts 122 op deze planeet zijn en die zakken vol met geld waard is. De toenmalige verkoper zal na onderstaande video wel aan het vloeken zijn.

Een bod van 415.000 euro was te weinig

Gisteren toonde hij deze kaart aan Vlaanderen dus en Yves vertelde dat hij al doodleuk een bod had afgeslagen van zo’n 415.000 euro, simpelweg te weinig zo bleek. Eind dit jaar viert Pokémon namelijk zijn 25-jarig bestaan en de Antwerpenaar verwacht dat zijn kaart richting de 1 miljoen euro qua waarde zal gaan.

Yves is trouwens een zeer fervente verzamelaar. Hoewel hij zijn collectie nog niet onmiddellijk wil verkopen, zal hij het uiteindelijk toch wel doen. Hij schat namelijk dat zijn hele collectie meerdere miljoenen euro’s waard is. En dat is wel een ‘life changing’ bedrag zoals hij het zelf zegt.

Pokémonkaarten beginnen trouwens weer terug hip te worden. Zeker nu de franchise eind dit jaar weer zijn verjaardag viert. Hier kan je de populairste Pokémon-kaarten van dit moment vinden. Misschien moet je enkele pakjes kopen en zijn deze binnen 25 jaar ook miljoenen waard.

2 Comments
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
kmk
1 maand geleden

Fernand Huts kochtte 2 jaar geleden een originele pentekening van Rubens voor 670.000 Euro en deze pokémonkaart zou ondertussen meer waard zijn. Dan weet je dat iets grondigs mis is …

BTCG
1 maand geleden

Klopt niet veel van en KMK heeft gelijk, er is iets mis
Pokémon scoort nu hoge toppen maar is artificieel opgestart door een US trader en een YouTuber om de waarde van hun eigen collectie te verhogen
Show me the offer 🙂
Er zijn ook veel meer van deze kaarten dan 122 zelf in deze conditie
In the US werd een soortgelijke kaart recent verkocht voor 250.000$ en nu plots het dubbele
Zit zelf al in de TCG business sinds 1994