Voor regisseursduo El Arbi - Fallah is hun nieuwste film 'Rebel' iets speciaal: "Dit is heel persoonlijk" (trailer) Entertainment
Voor regisseursduo El Arbi - Fallah is hun nieuwste film 'Rebel' iets speciaal: "Dit is heel persoonlijk" (trailer)
Entertainment

Voor regisseursduo El Arbi - Fallah is hun nieuwste film 'Rebel' iets speciaal: "Dit is heel persoonlijk" (trailer)

Afgelopen zaterdag ging de nieuwste film ‘Rebel’ van het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah in Belgische première in Brussel. “Dit is de meest persoonlijke film die we tot nu toe hebben gemaakt en misschien onze beste film”, zei Fallah net voor de vertoning. “Daarom is het zo persoonlijk om hem hier te vertonen. Het is ook een Belgisch verhaal, dus een echte thuismatch.”

In Rebel maken we kennis met Kamal, die België verlaat om oorlogsslachtoffers te gaan helpen in Syrië. Hij komt echter vast te zitten in Raqqa en belandt bij een gelovige militie. Tot overmaat van ramp valt in Brussel zijn jongere broer Nassim ten prooi aan radicale ‘recruteerders’.

Lovende commentaar van topregisseur

De film was al te zien op het filmfestival van Cannes en kreeg een lovende kritiek van de Amerikaanse regisseur Oliver Stone. Niet toevallig de lievelingsregisseur van het duo El Arbi – Fallah, die Rebel zelfs een hommage aan de cinema van Stone noemen. De twee zeiden: “Het is alsof we een Oscar hebben gewonnen. Het betekent heel veel voor ons: dat we in de goede richting zijn qua films, dat we enerzijds entertainende cinemafilms kunnen maken en anderzijds een belangrijk verhaal kunnen vertellen aan een breed publiek.”

En wat brengt de toekomst voor de twee succesvolle Belgische regisseurs? Er liggen momenteel geen nieuwe Hollywoodprojecten op tafel, maar ze zijn wel bezig aan een vervolg van ‘Patser’ en een boekverfilming ‘Straks doet geen pijn meer’ van Dirk Bracke. ‘Rebel’ is vanaf 5 oktober in de Belgische bioscopen te zien, maar hieronder kun je de trailer al bekijken.

(Bron: nieuwsblad.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties