Zegen of vloek!? Reporter interviewt een robot die binnenkort 'mensen moet helpen' Entertainment
Zegen of vloek!? Reporter interviewt een robot die binnenkort 'mensen moet helpen'
Entertainment

Zegen of vloek!? Reporter interviewt een robot die binnenkort 'mensen moet helpen'

Wanneer we naar science fiction-films kijken dan zien we vaak levensechte robots of zogenaamde 'androids'. Dat deze robots er ooit zullen komen en deel zullen uitmaken van onze maatschappij lijkt enkel nog maar een kwestie van tijd. De vraag is vooral, is dit verre toekomstmuziek of is dit dichterbij dan we denken? En moeten we binnenkort allemaal vrezen voor onze job (of erger, ons leven)!?

Een robot die 'mensen moet helpen'

Op de CES-beurs in Las Vegas, waar de nieuwste technologieën uit verschillende sectoren worden getoond, interviewde iemand een tijd geleden zowaar een robot. Het Britse bedrijf Engineered Arts had hun nieuwste 'humanoid robot' meegenomen naar de States. Dit model staat nog in zijn kinderschoenen, maar kan al heel wat zaken waar je mond van openvalt. Zo kun je reeds 'intelligente' conversaties met deze robot voeren, heeft hij al gezichtsuitdrukkingen en vertelt daarnaast ook alles heel expressief, alsof het een echte mens is.

Een reporter deed een praatje met de robot en dat is toch behoorlijk indrukwekkend. Het bedrijf zelf wil voornamelijk een robot ontwikkelen die overal kan toegepast worden om 'mensen te helpen' in de toekomst. Dat kan bij gezinnen thuis zijn, maar net zo goed in winkels, concerten, luchthavens, noem maar op.

Het zal nog zeker verschillende maanden duren voor de robot bijvoorbeeld ook goed kan lopen, maar dat je dit soort robot binnen enkele jaren ergens - waar dan ook - zal zien verschijnen, is haast een zekerheid. Of we dit moeten toejuichen of ons net zorgen moeten beginnen maken, laten we in het midden... Hieronder zie je de robot aan het werk tijdens het interview waarvan sprake.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties