Cillian Murphy geeft update over Peaky Blinders-film: "Het moet allemaal kloppen" Film & TV
Cillian Murphy geeft update over Peaky Blinders-film: "Het moet allemaal kloppen"
Film & TV

Cillian Murphy geeft update over Peaky Blinders-film: "Het moet allemaal kloppen"

Cillian Murphy heeft een update gegeven over een mogelijke Peaky Blinders-film. De 46-jarige acteur speelde bracht in de serie het hoofdpersonage Tommy Shelby magistraal tot leven, aan de zijde van onder anderen collega-acteurs Helen McCrory, Paul Anderson, Sophie Rundle en Joe Cole. Murphy heeft nog niet heel veel gesproken sinds de BBC-reeks vorig jaar tot een einde kwam, terwijl de fans graag willen dat het verhaal op de een of andere manier wordt voortgezet.

Vele hopen dat de bedenker van de serie, Steven Knight, de bende ooit weer bij elkaar zal brengen voor een filmische spin-off. Hoewel er geen officiële bevestiging is dat er een film in de maak is, heeft Murphy nu zijn zegje gedaan over het onderwerp, en aangegeven graag betrokken te willen zijn. "Als er meer verhaal in zit, zou ik het graag doen," vertelde hij aan Rolling Stone. "Maar het moet wel kloppen. Steve Knight schreef 36 uur televisie, en we stopten ermee op een echt hoogtepunt. Ik ben echt trots op dat laatste seizoen.”

"Ik sta zelf heel ver van Tommy Shelby af"

"Dus het zou legitiem en gerechtvaardigd moeten voelen om nóg meer te doen,” klonk het. Murphy is uitgegroeid tot een van de grootste namen in Hollywood, met rollen in The Dark Knight-trilogie en Christopher Nolans aankomende film Oppenheimer, maar de meeste fans zien hem toch het meest als de Brummie-gangster. Onlangs sprak hij ook over de druk van de roem en zijn werk als acteur. "Je moet pendelen om je bestemming te bereiken," zei hij. "Ik denk dat de beste acteurs zo zijn: ze doen het om geen andere reden dan liefde voor het vak. Ze hebben een drang om beroemd te zijn of aandacht te krijgen."

Murphy vervolgde: "Ik doe niet echt mee met de massa. Ik ga niet uit. Ik ben meestal thuis, of samen met mijn vrienden, tenzij ik een film te promoten heb. Ik hou er niet van gefotografeerd te worden door mensen. Ik vind dat beledigend. Als ik een vrouw was, en een man zou me fotograferen… Nee, ik zou dat niet aanvaarden.” Op de vraag wat hij ervan vond om een soort sekssymbool te zijn, antwoordde hij met een duidelijk 'geen commentaar'. Hij gaf wel toe dat mensen vaak schrikken als ze hem ontmoeten. “Ik ben geen Tommy Shelby. Hij kan niet verder van mij afstaan. Soms voel ik me wel verdrietig dat ik de mensen niet datzelfde charisma kan geven,” besloot hij.

(Intropic: BBC)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties