Echte 'Martha' uit Netflix-hitserie Baby Reindeer treedt uit de schaduw: "Hij heeft alles verzonnen!" Film & TV
Echte 'Martha' uit Netflix-hitserie Baby Reindeer treedt uit de schaduw: "Hij heeft alles verzonnen!"
Film & TV

Echte 'Martha' uit Netflix-hitserie Baby Reindeer treedt uit de schaduw: "Hij heeft alles verzonnen!"

De vrouw van wie gezegd wordt dat ze de Schotse comedian Richard Gadd (33) tussen 2015 en 2017 gestalkt heeft, zoals weergegeven in de enorm populaire Netflix-serie "Baby Reindeer", heeft haar identiteit onthuld. In een interview met journalist Piers Morgan heeft ze haar kant van het verhaal verteld.

"Baby Reindeer" verscheen onopgemerkt begin april op Netflix, maar het duurde niet lang voordat het enorm populair werd. De serie volgt de 33-jarige Schotse comedian Richard Gadd en de twintig jaar oudere Martha, die hem tussen 2015 en 2017 gestalkt zou hebben. Volgens Gadd weerspiegelt de hallucinante serie wat hem werkelijk is overkomen: onder andere 41.071 e-mails, 744 tweets, 106 brieven en 350 uur aan voicemails. Hij ontving ook vele cadeautjes van haar waaronder een speelgoedrendier.

Echte 'Martha' uit Netflix-hitserie Baby Reindeer treedt uit de schaduw: "Hij heeft alles verzonnen!"

De echte 'Martha' uit Baby Reindeer

Dankzij het speurwerk van duizenden fans van de serie werd al snel duidelijk wie Martha werkelijk is. Nu heeft ze er genoeg van en ze stapte naar de bekende journalist Piers Morgan gestapt om haar verhaal te kunnen doen. Fiona Harvey (58) beweert dat Gadd ‘ernstige psychische problemen’ heeft. Volgens haar klopt er niets van de serie. "Het is puur fictie," zegt ze. "Er zijn slechts twee dingen waar: zijn naam is Richard Gadd en dat hij werkte als barman.”

(lees verder onder de afbeelding)

"Hij leek geobsedeerd door mij"

“We hebben elkaar slechts twee of drie keer ontmoet." De ontmoeting die in de serie wordt getoond, waar Martha een Londense pub binnenloopt en Gadd haar als barman een thee aanbiedt, klopt volgens haar niet. "Niemand krijgt daar iets gratis, hij bood me niets aan. Ik was hongerig en ging daar iets eten, met een glas limonade. Ik was toen met iemand aan het praten en hij onderbrak ons gesprek omdat hij hoorde dat ik Schots was. Vanaf dat moment leek het alsof hij geobsedeerd was door mij."

"Hij heeft alles verzonnen!"

“Ik had wel een speelgoedrendier toen ik jong was (vandaar de naam van de serie, nvdr), dat is waar. Ik heb toen als grap gezegd dat hij daarop leek,” klinkt het. Ook ontkent Harvey dat ze een tsunami van e-mails en dergelijke op Gadd losliet. Ze ‘schreef hem hooguit een paar keer’. Harvey beweert dat ze niet weet wie al die berichten heeft gestuurd, en dat het schandalig is dat Netflix die allemaal als zogezegd bewijsmateriaal aanvoert.

"Naar mijn mening heeft hij alles verzonnen,” zegt ze “Ik kan alles bewijzen en ik ben bereid om iemand daar naar te laten kijken. Dit is laster tegen mij. Ik zou graag het bewijsmateriaal van Netflix willen zien. Ik ben er honderd procent zeker van dat ik Martha niet ben. Martha is een fictief personage. Ik ben ook ooit vervolgd of veroordeeld. De scène waarin je dat ziet, is helemaal verkeerd,” besluit ze.

(Bron: nieuwsblad.be - Afbeeldingen: Netflix)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties