Eindelijk antwoord op 'grootste onopgeloste mysterie ooit': dit betekent het einde van Inception écht Film & TV
Eindelijk antwoord op 'grootste onopgeloste mysterie ooit': dit betekent het einde van Inception écht
Film & TV

Eindelijk antwoord op 'grootste onopgeloste mysterie ooit': dit betekent het einde van Inception écht

Inception kwam misschien uit in juli 2010, maar er is één vraag die de fans van de film al meer dan 10 jaar achtervolgt. Voor degenen onder jullie die de film nog niet hebben gezien (shame on you), de film heeft een sterrencast, waaronder Leonardo DiCaprio, Cillian Murphy en Joseph Gordon Levitt. De film volgt Dom Cobb (DiCaprio), een dief met de niet-zo-alledaagse vaardigheid om de dromen van mensen binnen te gaan en geheimen uit hun onderbewustzijn te stelen.

Wanneer hem de 'kans op verlossing' wordt geboden, bevinden Cobb en zijn team zich in plaats daarvan tegenover een gevaarlijke vijand die elke zet van hen voorziet. Inception was een kaskraker en blijft een zeer geliefde klassieker van Nolan, maar er is één aspect dat kijkers nog steeds boos en gefrustreerd maakt, zelfs bijna 14 jaar later. Zo schreef iemand onlangs online: "Wat is het grootste onopgeloste mysterie aller tijden?" "Het einde van de film Inception," merkte een ander op.

Eindelijk antwoord op 'grootste onopgeloste mysterie ooit': dit betekent het einde van Inception écht

Droom of geen droom

Iemand anders voegde toe: "Ik keek opnieuw naar Inception en heb het toegevoegd aan mijn top 4 films, vooral het einde houdt me 's nachts wakker." Aan het einde van de film keert Cobb terug naar huis bij zijn kinderen nadat hij zijn missie heeft volbracht. Hij gaat zitten en draait een tol. Echter, de film eindigt voordat we zien of die omvalt of blijft draaien. Als hij blijft draaien, betekent dit dat Cobb nog steeds in een droom is.

"Hij geeft er op dat moment niet om..."

Gelukkig heeft Nolan in een podcast-interview met Josh Horowitz zijn logica achter het einde van Inception uitgelegd. Hij onthult: "Ik heb een fase doorgemaakt waarin ik dat vaak werd gevraagd, ik denk dat het producent Emma Thomas was die ooit zei waar het daar om draait, namelijk het personage van Leo... Het punt van de opname is dat het personage er op dat moment niet om geeft. Het is geen vraag die ik comfortabel beantwoord. Er is een nihilistisch perspectief op dat einde, toch?”

"Maar ook, hij is verder gegaan en is bij zijn kinderen. De ambiguïteit is geen emotionele ambiguïteit. Het is een intellectuele voor het publiek,” besloot Nolan. Nou, daar heb je het… Nu het emotionele verhaal van Cobb voltooid is, zul je gewoon je verlangen naar de lotgevallen van de tollende tol moeten loslaten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties