Er is een gloednieuwe Lord of the Rings-film in de maak. Dit weten we al... Film & TV
Er is een gloednieuwe Lord of the Rings-film in de maak. Dit weten we al...
Film & TV

Er is een gloednieuwe Lord of the Rings-film in de maak. Dit weten we al...

Warner Bros. brengt in 2026 de eerste van zijn nieuwe reeks live-action “The Lord of the Rings”-films uit, waarin Andy Serkis’ Gollem centraal staat. Filmmaker van de originele “The Lord of the Rings” trilogie Peter Jackson en zijn partners Fran Walsh en Philippa Boyens produceren de film en ‘zullen bij elke stap betrokken zijn’, dat zei Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav. Het project bevindt zich momenteel in de vroege stadia van scriptontwikkeling van schrijvers Walsh en Boyens, samen met Phoebe Gittins en Arty Papageorgiou, en zal ‘nog te vertellen verhaallijnen verkennen’, zei Zaslav.

In een persbericht van Warner Bros. onthulde de studio dat de werktitel voor de film “Lord of the Rings: The Hunt for Gollum”. Warner Bros. kondigde voor het eerst aan in februari 2023 dat Mike De Luca en Pam Abdy een deal hadden gesloten om ‘meerdere’ films te maken gebaseerd op de geliefde boeken van J.R.R. Tolkien. Een aparte geanimeerde Middle-earth film, “The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim” wordt verwacht op 13 december. Die film speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen van “The Hobbit” af.

Er is een gloednieuwe Lord of the Rings-film in de maak. Dit weten we al...
(Credit: New Line Cinema)

"We zijn klaar voor een nieuw episch avontuur!"

“Meer dan twintig jaar lang hebben bioscoopbezoekers de ‘Lord of the Rings’-filmtrilogie omarmd vanwege de onmiskenbare toewijding die Peter, Fran en Philippa hebben getoond om de nalatenschap van Tolkiens werk te beschermen en om ervoor te zorgen dat het publiek de ongelooflijke wereld die hij creëerde kon ervaren op een manier die zijn literaire visie eer aandoet,” zeiden De Luca en Abdy in een verklaring. “We zijn vereerd dat ze onze partners zijn voor deze twee nieuwe films.”

Peter Jackson voegde hieraan toe: “Het is een eer en een voorrecht om terug te reizen naar Middle-earth met onze goede vriend en medewerker Andy Serkis, die nog onafgemaakte zaken heeft met die stinkerd Gollum! Als levenslange fans van de uitgebreide mythologie van professor Tolkien zijn we trots om samen te werken met Mike De Luca, Pam Abdy en het hele team van Warner Bros. aan een nieuw episch avontuur!”

Opbrengsten en awards

De originele “Lord of the Rings”-trilogie, met Jackson aan het roer, bracht wereldwijd bijna 3 miljard dollar op. Jacksons vervolgtrilogie gebaseerd op Tolkiens “The Hobbit” evenaarde die omzet. Jackson's eerste “LOTR” trilogie had Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Sean Astin en Cate Blanchett in de hoofdrollen. De films werden in totaal genomineerd voor 30 Academy Awards en nam 17 trofeeën mee naar huis, waaronder beste film voor “The Lord of the Rings: The Return of the King”.

(Bron: Variety - Intropic: New Line Cinema)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties