Fans in shock nadat Netflix mega-populaire serie afvoert na seizoen 2: "Maar de boeken zijn een trilogie!" Film & TV
Fans in shock nadat Netflix mega-populaire serie afvoert na seizoen 2: "Maar de boeken zijn een trilogie!"
Film & TV

Fans in shock nadat Netflix mega-populaire serie afvoert na seizoen 2: "Maar de boeken zijn een trilogie!"

Netflix houdt zijn abonnees zeker op het puntje van hun stoel met regelmatige ‘schoonmaakacties’, verlengingen van series en schokkende annuleringen, maar de 'geven en nemen'-aanpak met een gigantisch populaire serie valt helemaal niet in goede aarde bij de fans.

Aan de andere kant kan het ook een geniale zet zijn geweest van het streamingplatform om tegelijkertijd aan te kondigen dat hun populaire sci-fi serie 3 Body Problem wordt verlengd voor een tweede seizoen... terwijl ze subtiel toevoegen dat dit het laatste seizoen zal zijn. Misschien hoopte Netflix met deze tactiek om kritiek te vermijden? Wel, dat is niet echt gelukt! Een blik op de sociale media zegt genoeg.

Geen drie seizoenen van 3 Body Problem

3 Body Problem verzamelde maar liefst 81.000.000 kijkuren in slechts één week toen de eerste aflevering in maart op Netflix verscheen, en stormde ook de Top 10-lijst binnen, maar het lijkt er nu op dat de streamingdienst klaar is om de serie af te sluiten. In een verklaring vertelden de makers David Benioff, D.B. Weiss en Alexander Woo aan de fans dat er geen derde seizoen komt. Het nieuws kwam als een schok voor de kijkers, die minstens drie seizoenen hadden verwacht om de drie Chinese romans van Liu Cixin, waarop de serie losjes is gebaseerd, te weerspiegelen.

"Maar het boek is een trilogie!"

Een teleurgestelde fan zei: "Breng ons alsjeblieft tot het einde van het universum. We hebben nog minstens twee seizoenen nodig!" Een ander schreef: "Wacht, wat? Slechts twee seizoenen? Hoeveel afleveringen? Ik hoop nog steeds dat Netflix de trilogie recht doet." Een derde voegde toe: "Dus nog maar één seizoen? Terwijl de boeken een trilogie zijn?" Een vierde merkte op: “Dat betekent dat jullie de laatste twee boeken in één seizoen combineren?" Benioff, Weiss en Woo hadden eerder zelfs gesuggereerd dat er vier seizoenen zouden komen van 3 Body Problem, dus dit is een serieuze ommezwaai.

(lees verder onder de afbeelding)

Fans in shock nadat Netflix mega-populaire serie afvoert na seizoen 2: "Maar de boeken zijn een trilogie!"

Verhaal van 3 Body Problem

3 Body Problem vertelt hoe een noodlottige beslissing van een vrouw in de jaren 60 in China weerkaatst door ruimte en tijd tot in het heden. Het begint tijdens de Culturele Revolutie in China in de jaren 60, maar gaat verder om verschillende continenten en decennia te verkennen terwijl vijf briljante vrienden wereldschokkende ontdekkingen doen terwijl de wetten van de wetenschap afbrokkelen en een existentiële dreiging opduikt. Benioff vertelde eerder aan The Hollywood Reporter dat de serie steeds beter zou worden.

Hij legde uit: "Liu Cixin heeft deze onuitwisbare trilogie gecreëerd en de boeken worden voor mij steeds beter. Het tweede boek is veel beter dan het eerste, en het derde boek blies mij volledig weg. Het verhaal wordt steeds ambitieuzer naarmate het vordert, en het maakt een enorme sprong in boek twee.” Maar het lijkt er nu dus op dat fans die vreesden dat Benioff en Weiss hun hart opnieuw zouden breken - zoals ze deden met het einde van Game of Thrones - toch gelijk zullen krijgen, nietwaar?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties