Film nummer 10 van Quentin Tarantino komt stilaan tot leven en... Brad Pitt is aan boord Film & TV
Film nummer 10 van Quentin Tarantino komt stilaan tot leven en... Brad Pitt is aan boord
Film & TV

Film nummer 10 van Quentin Tarantino komt stilaan tot leven en... Brad Pitt is aan boord

Volgens betrouwbare bronnen is Brad Pitt naar verluidt in gesprek om een rol te spelen in de nieuwste film van Quentin Tarantino, getiteld The Movie Critic. Hierdoor krijgt het sluitstuk van de regisseur steeds meer vorm. Na eerdere succesvolle samenwerkingen in True Romance, Inglourious Basterds en Once Upon a Time in America lijkt de combinatie van Quentin Tarantino en Brad Pitt opnieuw zijn werk te gaan doen.

Eerder deden geruchten de ronde dat de laatste film van de legendarische regisseur een soort Pulp Fiction-reünie zou worden qua cast, en de toevoeging van Brad Pitt zou hier nog meer smaak aan geven. Volgens Deadline, een doorgaans goed geïnformeerde bron, zal Brad Pitt een belangrijke rol spelen in de laatste film van Quentin Tarantino. The Movie Critic speelt zich af in het Los Angeles van 1977 en draait om een criticus die werkt voor het fictieve tijdschrift The Popstar Pages.

Film nummer 10 van Quentin Tarantino komt stilaan tot leven en... Brad Pitt is aan boord
Brad Pitt in Inglorious Basterds (Credot: Universal Pictures)

Brad Pitt in de hoofdrol?

Tarantino heeft onthuld dat de film is gebaseerd op een man die daadwerkelijk heeft geleefd maar nooit echt beroemd is geworden. Deze persoon schreef filmrecensies voor een pornoblad en stond bekend om zijn grofheid, vloeken en racistische opmerkingen. Desondanks waren zijn recensies erg grappig en onbeschoft. Hoewel het nog niet zeker is of Brad Pitt deze specifieke rol zal vertolken, lijkt het onwaarschijnlijk gezien het feit dat tijdens het filmfestival van Cannes in 2023 al werd vermeld dat het hoofdpersonage rond de 35 jaar oud zou zijn, terwijl Brad Pitt inmiddels 60 is.

Maximaal 10 films

Desondanks staat vast dat het personage een hilarische en perfect geschikte rol is voor een Tarantino-film. Tarantino omschrijft hem als een tweederangs criticus die cynisch is en recensies schrijft die een mix zijn van de vroege Howard Stern en wat Travis Bickle zou kunnen zijn als hij een filmcriticus was. Tarantino heeft eerder aangegeven dat hij maximaal tien grote films volledig zelf wil regisseren, en met negen films op zijn naam wordt The Movie Critic mogelijk de afronding van zijn indrukwekkende oeuvre.

Voor degenen die vrezen voor een leven zonder Tarantino, hoeven niet te treuren, want hij is al bezig met zijn eerste serie. Dus binnenkort kunnen we ons vermaken met een heuse Tarantino-bingewatch!

(Bron: Manners - Intropic: YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties