Horrorfilm op Netflix is zo eng dat mensen halverwege moeten stoppen met kijken Film & TV
Horrorfilm op Netflix is zo eng dat mensen halverwege moeten stoppen met kijken
Film & TV

Horrorfilm op Netflix is zo eng dat mensen halverwege moeten stoppen met kijken

Een horrorliefhebber kan worden gezien als iemand die graag griezelige ervaringen opzoekt, aangezien zij hun vrije tijd besteden aan films waarin mensen worden bezeten door demonische geesten en nachtmerrieachtige wezens. En op Netflix kan je een film bekijken die zo eng is dat kijkers halverwege moesten stoppen. Voor de echte die-hards dus!

Gelukkig voor fans van enge films heeft Netflix ingezien dat dit een lucratieve markt is en biedt het een overvloed aan bovennatuurlijke en psychologische horrorfilms aan, zoals Insidious, The Grudge en Prey for the Devil. Voor degenen die alle bekende horrorfranchises en klassiekers al hebben gezien, heeft Netflix een minder bekende Spaanse film die als zo angstaanjagend wordt beschouwd dat kijkers halverwege moesten stoppen met kijken en sommigen zelfs moesten overgeven.

Waargebeurd verhaal

Oorspronkelijk uitgebracht in 2017, is ‘Verónica’ losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De synopsis onthult dat de film zich afspeelt in Madrid en draait om een tienermeisje genaamd Verónica (gespeeld door Sandra Escacena), die bezeten raakt na een seance op haar school, waarbij ze hoopt contact te maken met haar recent overleden vader. Zoals het een horrorfilm betaamt, gaat het niet volgens plan en vermoedt Verónica later dat ze thuis wordt achtervolgd door een kwaadaardige geest.

We zullen niet te veel verklappen, maar het is veilig om te zeggen dat het behoorlijk griezelig wordt vanaf dat moment, aangezien Verónica zich bewust wordt van de ernst van de situatie waarin ze zichzelf en haar jongere broers en zussen heeft gebracht. Het is geen verrassing dat een horrorfilm eng zal zijn, maar Verónica schijnt kijkers zo erg te hebben laten schrikken dat ze halverwege moesten stoppen toen de film Netflix verscheen. Iemand schreef op X: “Ik heb hem twee keer moeten uitzetten!”

Veel mensen kunnen Verónica niet uitkijken

The Daily Star meldde eerder dat slechts één op de 100 kijkers Verónica volledig heeft kunnen kijken vanwege de enge inhoud. Misschien wat overdreven, maar toch. Misschien is het engste aan Verónica dat het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, geïnspireerd door de gebeurtenissen rond de dood van de Spaanse tiener Estefanía Gutiérrez Lázaro in 1991. Geboren in 1973, raakte Estefanía als tiener geïnteresseerd in het occulte, wat ertoe leidde dat ze met vrienden in de kelder van haar school een Ouijabord gebruikte.

Het ritueel werd uiteindelijk door een leraar gestopt, maar in de zes maanden na het incident begon Estefanía te lijden aan aanvallen en hallucinaties. Ze werd later dood aangetroffen in haar slaapkamer, met een onverklaarde doodsoorzaak.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties