Indiana Jones 5 krijgt (voorlopig) op Rotten Tomatoes laagste score ooit in de franchise Film & TV
Indiana Jones 5 krijgt (voorlopig) op Rotten Tomatoes laagste score ooit in de franchise
Film & TV

Indiana Jones 5 krijgt (voorlopig) op Rotten Tomatoes laagste score ooit in de franchise

Indiana Jones and the Dial of Destiny krijgt op Rotten Tomatoes te maken met teleurstellende resultaten. De film is het vijfde optreden van de heldhaftige archeoloog, gespeeld door Harrison Ford, die voor het eerst te zien was in Raiders of the Lost Ark uit 1981. Dial of Destiny, dat op 28 juni in de bioscoop komt, speelt zich af tegen de achtergrond van de ruimtewedloop en volgt Jones als hij door zijn petekind Helena Shaw (Phoebe Waller-Bridge) wordt meegesleurd in een gloednieuw wereldwijd avontuur.

Rotten Tomatoes heeft de eerste reeks recensies voor de film verzameld vóór de officiële releasedatum, dankzij de première op het filmfestival van Cannes. De score van de film is momenteel stevig ‘Rotten’, met een teleurstellende 52 procent. Dit is de eerste ‘Rotten’-score in de hele franchise (inclusief de kortstondige televisieserie The Young Indiana Jones Chronicles), en het is zelfs lager dan het alom bespotte Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull uit 2008 (77%).

Score kan nog aanzienlijk veranderen

Er zijn wel verschillende dingen op te merken over de score van de film op dit moment. Ten eerste is de Rotten Tomatoes-score van Indiana Jones 5 een optelsom van slechts 29 recensies van critici, wat enigszins significant is, maar verbleekt in vergelijking met de bredere strook van 100 of meer recensies die de andere titels hebben gekregen (bijvoorbeeld 308 voor Crystal Skull). Half juni komt er een stortvloed aan nieuwe recensies die de score van de film aanzienlijk kunnen veranderen.

De tweede is misschien nog belangrijker. Ook al is de score van de film de laagste in de franchise, een score van 52 procent geeft aan dat ten minste de helft van de critici die de film hebben beoordeeld, de film goed vonden. Op dit punt in het bestaan van een franchise is verdeeldheid evenzeer een kracht als geliefdheid. Het zou een indicatie kunnen zijn dat de film iets nieuws en onverwachts probeert. Hieronder kun je alvast de trailer van Indiana Jones and the Dial of Destiny bekijken. Om hem op het grote witte doek te mogen aanschouwen, moet je dus nog even geduld uitoefenen tot 28 juni.

(Bron: Rotten Tomatoes en Screenrant)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties