John Woo keert terug naar Hollywood met misschien wel dé actie-/kerstfilm van de laatste jaren Film & TV
John Woo keert terug naar Hollywood met misschien wel dé actie-/kerstfilm van de laatste jaren
Film & TV

John Woo keert terug naar Hollywood met misschien wel dé actie-/kerstfilm van de laatste jaren

John Woo maakt zijn terugkeer naar Hollywood om John Wick een lesje te leren met mogelijk de actie-/kerstfilm van de laatste jaren: Silent Night. De legendarische regisseur uit de Hong Kong-cinema, bekend van klassiekers als The Killer en Hard Boiled, staat op het punt zijn eerste Hollywood-productie sinds Paycheck (2003) uit te brengen in samenwerking met Lionsgate, de studio achter de John Wick-films.

Silent Night is een actiespektakel zonder... dialoog. Met nul gesproken woorden volgt de film Joel Kinnaman als een wanhopige vader die tijdens kerstavond wraak zoekt na de dood van zijn zoon. Het plot dient natuurlijk vooral als achtergrond en is een perfect excuus voor een rollercoaster vol stijlvolle, keiharde Woo-actie.

John Woo keert terug naar Hollywood met misschien wel dé actie-/kerstfilm van de laatste jaren
Stijlvolle actie à la John Woo

De John Wick-invloed gaat verder dan alleen de studio, aangezien de producenten Basil Iwanyk en Erica Lee, bekend van de Keanu Reeves-hits, ook betrokken zijn bij Silent Night. De film onderscheidt zich direct met zijn kerstthema, en de trailer belooft alvast een aaneenschakeling van stijlvolle actie à la John Woo.

Opnieuw magie na Face/Off en Mission: Impossible 2?

De 77-jarige filmmaker maakte eind vorige eeuw de overstap van Hong Kong naar de Verenigde Staten, met Hollywood-blockbusters als Face/Off, Hard Target en zelfs Mission: Impossible 2. Heerlijke actie-klassiekers dus die vroeger heel wat potten gebroken hebben.

Na twintig jaar keerde Woo dus eindelijk terug naar Hollywood en hoopt hij zijn magie van weleer opnieuw te vinden met Silent Night, die je vanaf 13 december kan gaan bekijken in de Belgische bioscopen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties