Keanu Reeves best betaalde franchise-acteur ooit. Dit fortuin verdiende hij aan The Matrix Film & TV
Keanu Reeves best betaalde franchise-acteur ooit. Dit fortuin verdiende hij aan The Matrix
Film & TV

Keanu Reeves best betaalde franchise-acteur ooit. Dit fortuin verdiende hij aan The Matrix

Acteur Keanu Reeves heeft vooral bekendheid vergaard met films als John Wick en The Matrix. Met dergelijke succesvolle filmfranchises kan men verwachten dat hij aanzienlijke inkomsten geniet, en dat is inderdaad het geval. Laten we eens kijken naar wat Keanu Reeves heeft verdiend met The Matrix. Om een tipje van de sluier op te lichten: hij heeft meer verdiend dan welke franchise-acteur ook.

In de populaire Matrix-franchise vertolkte de filmster de rol van Neo, een cybercrimineel en computerprogrammeur, in alle vier de films. De film speelt zich af in een toekomst waarin de mensheid zich onbewust bevindt in de 'Matrix', een gesimuleerde realiteit gecreëerd door intelligente machines om de mensheid af te leiden, terwijl ze hun lichaam als energiebron gebruiken. Wanneer Neo uiteindelijk de waarheid ontdekt, sluit hij zich aan bij een opstand tegen de machines, samen met anderen die zijn bevrijd uit de 'Matrix'.

Keanu Reeves best betaalde franchise-acteur ooit. Dit fortuin verdiende hij aan The Matrix
(Credit: Warner Bros.)

Wat verdiende Keanu Reeves aan The Matrix?

De Matrix-franchise omvat vier films die allemaal goed werden ontvangen door critici en een aanzienlijke omzet hebben gegenereerd. Dit heeft natuurlijk geleid tot aanzienlijke verdiensten voor Keanu Reeves. Nochtans staat Reeves erom bekend dat hij de voorkeur geeft aan een bescheiden levensstijl en omdat hij zo ‘toegankelijk’ is, wordt hij ook vaak de sympathiekste acteur van Hollywood genoemd.

Wat betreft zijn verdiensten aan 'The Matrix', volgens berichten van LadBible staat Keanu Reeves bovenaan de lijst van acteurs die 30 miljoen dollar of meer hebben ontvangen voor een rol. De actieheld zou naar verluidt maar liefst 156 miljoen dollar hebben verdiend aan The Matrix. Hiermee overtreft de 59-jarige acteur zelfs Tom Cruise en Robert Downey Jr. voor hun rollen in Mission Impossible en Avengers. Not bad!

(Bron: LadBible en GewoonVoorHem - Intropic: Warner Bros.)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties