Keanu Reeves heeft meer geld verdiend met The Matrix dan welke acteur ook met één franchise Film & TV
Keanu Reeves heeft meer geld verdiend met The Matrix dan welke acteur ook met één franchise
Film & TV

Keanu Reeves heeft meer geld verdiend met The Matrix dan welke acteur ook met één franchise

Protagonist van The Matrix - Keanu Reeves - heeft meer geld verdiend dan welke acteur van welke andere franchise dan ook in de geschiedenis. De filmster speelde de beroemde rol van cybercrimineel en computerprogrammeur Neo (Thomas Anderson) in alle vier de films. En voor het geval je geheugen een opfrissing nodig heeft: de film volgt een toekomst waarin de mensheid onbewust gevangen zit in 'the Matrix' - een gesimuleerde werkelijkheid waar intelligente machines werden gecreëerd die de lichamen van mensen als energiebron gebruiken.

Wanneer Neo eindelijk de waarheid ontdekt, sluit hij zich aan bij een opstand tegen de machines, samen met andere mensen die uit 'The Matrix' zijn bevrijd. Na het binnenhalen van maar liefst 450 miljoen euro aan de kassa, met een budget van 55 miljoen euro was het duidelijk dat de eerste film (1999) het cyberpunk-subgenre van sciencefiction naar een ander niveau tilde. En het lijkt erop dat Keanu voor zijn rol royaler is beloond dan enige andere acteur die de ster was van een franchise.

(lees verder onder de video)

Te veel nullen

De 58-jarige Reeves zou het beter doen dan onder anderen Tom Cruise en Robert Downey Jr., voor respectievelijk Mission Impossible en Avengers. Volgens een niet-definitieve lijst van acteurs die 25 miljoen euro of meer hebben ontvangen als vergoeding voor hun werk in één enkele productie, bedroeg het totale inkomen van Reeves voor The Matrix-franchise maar liefst 150.000.000 euro. Te veel nullen om te tellen! Op de gedeelde tweede plaats kwamen Bruce Willis, Tom Cruise en Will Smith, die naar verluidt allemaal 100.000.000 euro aan totale inkomsten binnenhaalden.

Bijna van naam veranderd

Te midden van zo'n succesvolle filmcarrière had alles echter volledig in het honderd kunnen lopen, omdat Keanu al vroeg in zijn carrière de mogelijkheid kreeg om een gekke ‘artiestennaam’ aan te nemen. Vooruitlopend op de release van The Matrix Resurrections vertelde Keanu aan Good Morning America dat hem ooit werd gevraagd een artiestennaam aan te nemen omdat Keanu door sommigen als 'te 'exotisch' werd bestempeld. Reeves legde uit: "Dus, ik ben 20 jaar oud, ik zit in mijn eerste auto, ik wilde in films spelen, ik ging naar Hollywood. En ik kom daar aan en ze zeggen: 'we willen je naam veranderen'."

Toen een jonge Reeves de Hollywoodmensen destijds vroeg waarom ze dat wilden doen, was hun antwoord dat zijn naam een beetje te exotisch klonk. Omdat hij een goede indruk wilde maken, overwoog hij toen enkele alternatieven. Nadat hij diep adem had gehaald, gaf hij interviewer Michael Strahan een naam. "Chuck Spadina," beweerde de acteur, was de artiestennaam die hij bijna had aangenomen. “Ik bedacht gewoon belachelijke namen,” voegde hij eraan toe. Tot opluchting van velen koos hij er echter voor bij zijn echte naam te blijven.

(Bron: LADbible)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties